Son Dakika: Gram ve Çeyrek Altında Sert Yükseliş (Güncel 22 Ayar Bilezik, Cumhuriyet Altını Fiyatları)

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında sert yükseliş devam ediyor. Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre gram altın, ABD seçimleri öncesi yükselişini sürdürdü. İşte piyasalardan alınan son dakika verileri ve güncel altın fiyatları.

Son Dakika: Gram ve Çeyrek Altında Sert Yükseliş (Güncel 22 Ayar Bilezik, Cumhuriyet Altını Fiyatları)

Gram ve çeyrek altında sert yükseliş.

Piyasalarda altın hareketliliği devam ediyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altın fırladı. Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçimlerinin başlaması ile birlikte ons fiyatında yükseliş başladı. Ons fiyatında yaşanan yükselişle birlikte gram altın ile çeyrek altın fiyatında da tarihin en yüksek seviyeleri görüldü. 

ONS NE KADAR OLDU?

Sabah saatlerinde 1887 dolar seviyesinde olan altının ons fiyatı, öğle saatlerine doğru yükselişe geçti ve 10 dolarlık yükselişle 1897 dolar seviyesine kadar çıktı. 

GRAM ALTIN KAÇ TL OLDU?

Altının ons fiyatında yaşanan yükselişle birlikte gram altında dünden bu yana 11 TL 'lik değer kazancı oldu. Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre altının gramı 521 TL seviyesine kadar yükseldi. İşte gram altında yaşanan yükselişin grafiği:

ÇEYREK ALTIN KAÇ TL OLDU?

Önceki gün 825 TL seviyesinde seyreden çeyerek altın fiyatı bugün , gram ve onsta yaşanan yükselişle birlikte yükseldi. Çeyrek altın 845 TL seviyesine kadar geldi. 

YARIM ALTIN FİYATI NE KADAR?

1.640,10

1.681,55

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

3.300,49

3.372,83

ATA ALTIN FİYATI FİYATI NE KADAR?

3.383,03

3.467,01

22 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI NE KADAR?

464,31

482,27

DOLAR NE KADAR?

Dolar/TL parametresine baktığımızda 8,46 TL seviyesi görüldü.

Euro kuru ise 9,89 TL.

TAHMİNLER

Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Edward Moya bir değerlendirmede bulundu. İşte o değerlendirme:

 “Güvenli liman alımları tartışmalı seçim sonuçları, Senato’da kimin çoğunluk olacağı ve seçim sonrası toplumsal olayların çıkabileceği endişeleriyle birlikte devam ediyor.”

Moya yaptığı açıklamada, seçim sonuçları ne olursa olsun altının artacağını söyledi. 

“Bütün bu seçim tantanası geçtikten sonra altını sevmek zorunda kalacaksınız.” diyen Moya, ekstra mali teşvik paketi ve Fed beklentilerinin bunda etkili olacağını belirterek şöyle devam etti:

“Bir mavi dalga senaryosu görmesek bile Fed faizlere birkaç yıl daha dokunmayacaktır. Yerel hükümetlerin salgında yaşanan artışla beraber daha fazla yardım ihtiyaçları doğrultusunda, Senato da daha fazla mali teşvik paketini geçirmek zorunda kalacaktır. Böylece Trump yönetiminde ticaret için geçecek dört zorlu yıl daha altının güvenli liman alımlarını artıracaktır.”

Spot altın fiyatları pazartesi günü yüzde 0.9 yükseldikten sonra Singapur saatiyle 11:09’da yüzde 0.2 düşerek ons başına 1,891.22 dolar seviyesine geldi. Gümüş yüzde 0.3 değer kaybederken, platinum yatay seyretti. Bloomberg Spot Dolar Endeksi ise yüzde 0.1 düştü.