Son Dakika: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatında Hızlı Artış

Altın fiyatları ile ilgili son dakika bilgisi geldi Edinilen bilgilere göre gram altın bugün 4 TL değer kazandı. İşte gram ve çeyrek altın fiyatlarında son durum.

Son Dakika: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatında Hızlı Artış

Son dakika : Gram ve çeyrek altında yükseliş.

Piyasalar , önceki akşam Fed 'in faiz kararına odaklaşmıştı. Dün gece gelen faiz kararı açıklamasının ardından dolar kuru ile altın fiyatlarında ciddi bir artış yaşanmamıştı. Dün gece ciddi bir değişim yaşamayan gram altın bugün yükselişe geçti. 

Önceki gün akşam saatlerinde 274 TL seviyesinde olan gram altın bugün sabah saatlerinde önce 275 TL seviyesine yükseldi. Öğle saatlerinin ardından gram altın yükselişini sürdürdü ve 276 TL 'yi gördü. Piyasaların kapanmasına kısa süre kala yükselişini arttıran gram altın , Ekim ayını 277.80 TL 'den kapattı.

Kapalı çarşıda ayın son işlem günü bitti ama gram altında yükseliş devam etti ve 278 TL 'yi gördü. 

ÇEYREK ALTIN FİYATI

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre çeyre kaltın fiyatı da yükseldi. Dün günü 443 TL alış 448 satış fiyatından kapatan çeyrek altın , bugün 447 TL 'den alınıp 452 TL 'den satışa sunuluyor. 

Dolar kuru ise 5,71 TL seviyesinde seyrediyor. 

ALTIN TAHMİNİ

RJ O’Brien & Associates LLC kıdemli piyasa stratejisti Dan Pavilonis, Fed kararı sonrası yaptığı değerlendirmede  "Faizlerin tarifeler ve diğer başka şeylerle birlikte yukarı gitmesini beklemiyorum," dedi ve "Sanırım belki de piyasa bunun yeni normal olduğunun henüz farkına varıyor" ifadelerini kullandı..

Pavilonis, yaptığı açıklamda, Trump 'ın azil soruşturmasının devam etmesi , büyük ekonomiler arasındaki ticaret savaşlarının , ertelenmiş olsa da devam etme ihtimali olduğunu söyledi ve altın fiyatlarının artışa geçmesi için çok sayıda etkenin olduğunu söyledi.