Son Dakika: Gram - Çeyrek Altın Fiyatları Tarihin En Yüksek Seviyesinde (Altın Neden Yükseliyor - Tahminler)

Son dakika haberi: Dolar kuru ile altın fiyatları yükselişe geçerken , gram ve çeyrek altın fiyatları tarihinin en yüksek seviyesini gördü. İşte piyasalarda son durum ve kapalı çarşıda altın fiyatları.

Son Dakika: Gram - Çeyrek Altın Fiyatları Tarihin En Yüksek Seviyesinde (Altın Neden Yükseliyor - Tahminler)

Altında tarihin en yüksek seviyesi.

Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 2008 yılından bu yana kısa sürede en hızlı yükselişini gösteren gram altın fiyatı , piyasaların açıldığı ilk gün olan Pazartesi günü yükselişini sürdürdü. 

Edilnilen son dakika bilgilerine göre gram altın , Türkiye tarihinin en yüksek seviyesine kadar yükseldi. 

BİR HAFTA ÖNCE 309 TL 'YDİ

Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü gram altın  309 TL seviyesine kadar gerilemişti. Yaşanan bu sert düşüş sonrası altın fiyatları yükselişe geçti. Fed 'in piyasalar ayaptğı hamle ve Goldman Sarch 'ın altın almanın tam zamanı demesi üzerine yükselişe geçen gram altın , 2008 yılından bu yana bir haftadaki en sert yükselişini gösterdi.

Cuma günü gram altın 338 TL seviyesine kadar yükselmişti.

TARİHİN EN YÜKSEK SEVİYESİNE GELDİ

Piyasalardan alınan son bilgilere göre gram altın , kritik 340 TL seviyesini geçti ve 341 TL ile tarihin en yüksek seviyesine kadar geldi.  Son 3 yılda gram altındaki değişim grafiği şu şekilde:

Gün içindeki gram altın fiyat değişim tablosu ise şu şekilde:

ÇEYREK ALTINDA TARİHİ SEVİYE

Çeyrek altın ise 550 TL 'nin üstüne çıktı ve 552 TL 'yi görerek tarihinin en yüksek seviyesine kadar yükseldi. 

Oversea-Chinese Banking Group ekonomisti Howie Lee, "Çeyrek dönem sonu yaklaştıkça, likidite önümüzdeki bir iki günlük süre boyunca muhtemelen temel odaklanma noktası olacak," dedi ve "Mart ayında gördüklerimize benzer şekilde, satış dalgası baskısının yeniden ortaya çıkması ile birlikte, yatırımcılar altın varlıklarından nakite dönmek isteyebilirler. ABD Hazine tahvil faizlerinin bulunduğu yer ve dolardaki güçlü seyir dikkate alındığında, altın halen olması gereken seviyelerin altında seyrediyor ve altında beklentimiz yuakrı kalmaya devam ediyor"

RBC Capital Markets, hazırladığı notta, "Haber başlıkları, fiziki altını satın alma ve teslimatını yapmaya ve fiyat farklarının hızla artmasına ilişkin endişeleri popüler hale getirdi," dedi ve "Bu endişelerr, birçok bakımdan, haklı, ancak daha da önemlisi, tedarik zincirinde daha kapsamlı kapamaların olup olmayacağını görmemiz" denildi. 

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Dolar kuru ise sabah saatlerinden bu yana yükselişini sürdürüyor. 6,45 TL seviyesinde olan dolar kuru 6,53 TL 'ye kadar geldi.