Son Dakika: Gram Altın ve Döviz Kuru Yükselişe Geçti

Son dakika haberleri. Gram altın ile dolar kurunda yeni haftada yükseliş başladı. Piyasaların açıldığı ilk gün yükselişe geçen döviz kuru ile altın fiyatlarında son durum yazımızda.

Son Dakika: Gram Altın ve Döviz Kuru Yükselişe Geçti

Son dakika : Altın ve dolarda yükseliş yeniden başladı.

Piyasalardan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Haftanın ilk işlem gününde dolar kuru bir miktar yükselirken gram altında az önce yükseliş başladı ve kısa sürede gram altın 6 TL 'lik değer kazandı. 

DOLAR KURU

Sabah saatlerinde 7.36 TL seviyesinde olan dolar kuru , kısa bir yükselişle 7.39 TL 'ye geldi. İşte dolar kurundaki değişim:

EURO KURU

Dolar ile paralel olarak artışa geçen Euro kuru ise 8,75 TL seviyesine geldi. 

GRAM ALTIN

Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre gram altın sabah saatlerinden bu yana 6 TL değer kazandı. Yeni haftaya 458 TL 'den başlayan gram altın 464 TL seviyesine kadar geldi. 

Sydney'de ABC Bullion küresel genel müdürü Nicholas Frappell, altın fiyatları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "altında, çok daha düşük seviyelerden piyasa giren son dönemdeki uzun pozisyonların ardından kâr realizasyonları geliyor görünüyor," dedi ve "Uzun pozisyonlar tarihi ölçülerde genişlememiş olmasına karşın, kârları realize etmek için iyi fırsatlar var" dedi. 

DailyFX stratejisti Margaret Yang, "Altın fiyatları 1,940 dolar civarında konsolide oluyor. Yatırımcılar Fed tutanaklarını, enflasyon görünümü için ABD-Çin ticaret anlaşmasının birinci fazının gözden geçirmesini, merkez bankası politika rehberliğini ve jeopolitik belirsizlikleri izliyor. Altın fiyatları için orta ila uzun vadeli görünüm, ultra gevşek para politikası ve düşük faiz ortamı dikkate alındığında yukarı yönlü" şeklinde görüş bildirdi..