Son Dakika: Gram Altın Fiyatında Ani Yükseliş-Kritik Seviyeyi Aştı-Altın Tahminleri

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında ani yükseliş yaşandı ve gram altın kritik seviyenin üstüne çıktı. İşte piyasalarda son durum ve 25 Ocak 2020 güncel altın fiyatları.

Son Dakika: Gram Altın Fiyatında Ani Yükseliş-Kritik Seviyeyi Aştı-Altın Tahminleri

Son dakika: Gram altında ani yükseliş.

Son dakika haberi piyasalardan geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre  gram altında bir hareketlilik yaşandı. Gündüz saatlerinde 297 TL seviyesinde olan gram altın, Türkiye 'de piyasaların kapanmasının ardından yükselişe geçti.

Önceki günlerde olduğu gibi Türkiye 'de piyasaların kapanması ile birlikte yükselişe geçen gram altın, kritik 300 TL seviyesini geride bıraktı ve 301 TL seviyesine kadar yükseldi. 

İşte gram altında yaşanan yükselişin grafiği:

Çeyrek altın 481 TL'ye alınırken 486 TL'ye satışa sunuluyor.

Yarım altın 961 TL 'ye alınıp 971 TL'ye satılıyor.

Cumhuriyet altını 1966 TL'ye alınıp 1987 TL'ye satılıyor.

22 ayat bilezik gramı 272 TL'ye alınıp 276 TL'ye satılıyor.

Dolar kuru ise 5,94 TL 'ye yükseldi.

ALTIN TAHMİNİ

Ziraat Yatırım tarafından yayımlanan altın fiyatları tahmini şu şekilde;

"Dün %0,3’e yakın değer kazanan değerli maden günü 1.563 seviyesinden kapattı. Bu sabah ise risk iştahında kısmi toparlanma ile hafif baskı altında kalan değerli madende bugün küresel çapta açıklanacak PMI verileri hafta kapanışında belirleyici olabilir. Beklentilere yakın veya daha iyi veriler paritede baskının artmasına neden olabilir. Destekler 1.554 – 1.550 ve 1.546 seviyelerinde. Diğer yandan, olası yükselişlerde 1.564 yakın direncinin üzerinde 1.573 hedef olabilir."

Tunç Şatıroğlu tarafından yayımlanan tahmin şu şekilde;

"Altın yorumumda altın yatırımı yaparken neye dikkat etmemiz gerektiğini anlattım. Altın fiyatlarının bir süredir bir bant içinde hareket ettiğini ve bir türlü yükselemediğini görüyoruz. Ancak ons altın fiyatı da belirli bir yerin altına düşmüyor ve destek buluyor. Bundan sonra gram altın ne olur? Altın daha çıkar mı? Altın ne kadar çıkabilir? Altın ne zaman çıkabilir? Bu sorulara teknik analizle cevap vermeye çalıştım."

Şeker Yatırım tarafından yayımlanan altın tahmini şu şekilde;

Nispeten volatilitenin düşük olduğu değerli metalde teknik olarak 1553-1572 bandının önemli olduğunu söyleyebiliriz. Yukarı yönlü işlemlerde 1572 direnci kırılmadığı sürece ons altında zayıf seyrin devamı beklenebilir. Bu durumda 1532 desteği gündeme gelebilir. Diğer yandan 1572 direncini kırması halinde sarı metalde 1590 seviyesi hedeflenebilir.