Son Dakika... Gram Altın Fiyatı Fırladı

Son dakika haberi: Altın fiyatları, Türkiye'de piyasaların kapanmasının ardından çok hızlı bir yükselişe geçti. Grafiğe baktığımızda gram altın 1 saat içinde 15 TL değer kazandı.

Son Dakika... Gram Altın Fiyatı Fırladı

Altın kapanışta fırladı.

Piyasalarda coronavirüs hareketliliği devam ediyor. Edinilen son dakika bilgisine göre altın fiyatları , virüs nedeniyle kapanışta hızlı bir yükselişe geçti. 

BORSALARDA OLAĞANÜSTÜ HAREKETLİLİK

ABD başta olmak üzere dünyada birçok ekonomi düşüşe gçeti. Koronavirüs nedeniyle yaşanan düşüşten BİST 'de etkilendi. Borsalar , son bir hafta içinde yüzde 10 'dan fazla değer kaybetti. ABD borsaları ise dün ve geçtiğimiz cuma günü tarihi bir karara imza atarak çöküşü azaltmak için 15 dakika tatil vermişti.

ALTIN SERT DÜŞMÜŞTÜ

Önceki gün altın fiyatları sert bir düşüşe girmişti. Geçtiğimiz haftayı 317 TL seviyesinden kapatan gram altın , coronavirüs tehlikesi nedeniyle altınların nakde çevrilmesi nedeniyle düşüşe geçti. Gram altın önceki gün 299 TL seviyesine kadar gerilemişti. Önceki gün yaşanan gerilekmenin ardından altın bir miktar yükseldi ve dünü 305 TL 'den kapattı. 

Sabah saatlerinde yatay seyreden gram altın , piyasaların kapanmasına dakikalar kala hızlı bir yükselişe girdi. Akşam saatlerinde 305 TL seviyesinde olan altın dakikalar içinde sert bir yükselişle 15 TL değer kazandı ve 320 TL 'yi gördü.

İşte altında yaşanan yükselişin grafiği:

Çeyrek altın, 512 TL 'ye alınıp 517 TL 'ye satılıyor. 

ALTIN NEDEN YÜKSELDİ?

Düşüş başlarken yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. kıdemli emtia stratejisti Daniel Hynes, "Değerli metaller tüm piyasalarda gelen sert satış dalgası tarafından yakalandı," dedi ve "ABD hisse senedi piyasaları, yatırımcıların hükümet ve merkez bankalarının koronavirüsün yayılmasından kaynaklanan ekonomik etkileri ile mücadele edebilme yeteneğine ilişkin güvenlerinin azalması ile birlikte diğer bir sert düzeltmenin sıkıtınsını çekti" şeklinde görüş bildirdi.

AxiCorp Ltd. baş piyasa stratejisti Stephen Innes, "altındaki düşüşler yatırımcıların nakit ihtiyacı ile ilgili," dedi ve "Her altın yatırımcısının aklındaki soru şu; altın belirsizliğin ve riskten kaçınma eğiliminin arttığı bir dönemde neden geri çekiliyor? Altındaki son düşüşler, hisse senetlerindeki kayıplardan sonra marj tamamlama için satışlardan dolayı meydana geldi" şeklinde görüş bildirdi.

Yükselişin neden yaşandığı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. 

DOLAR KURU

Gündüz saatlerinde 6.50 TL seviyesini görren dolar kuru, akşam düşmeye başladı. Piyasalardan alınan bilgilere göre dolar kuru 6.41 TL 'ye geriledi.