Son Dakika: Erdoğan'dan Gıda Zamları Talimatı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yüksek gıda fiyatları , zamları sonrası talimat geldi.

Son Dakika: Erdoğan'dan Gıda Zamları Talimatı

Erdoğan'dan sıvıyağ, bakliyat ve gıdadaki fiyat artışları sonrası talimat.

son günlerdebirçok gıda ürününe ciddi zamlar geldi. Yeni yılın gelmesi ile birlikte artan fiyatlar vatandaşların cebini yakmaya devam ediyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gıdafiyatlarındaki artış sonrası ekonomi yönetimine talimat verdiği öğrenildi. Erdoğan talimatında, "Yağ, bakliyat, sebze ve meyvede fiyatlar öncelikli meselemiz. Vatandaş gıda ürünlerini daha ucuza tüketmesi lazım" dedi.

KABİNEDE ÖNEMLİ KONULAR

Bugün kabine toplantısı yapılacak. Kabine toplantısında lokantaların açılması meselesi de gündeme gelecek. Erdoğan konu ile ilgili  "Kabine toplantısında ilgili bakanlarla konuşacağız. Konuyu bizatihi izliyorum. Bilim Kurulu ile paylaşacağız" dedi. 

BANKALARA ÇAĞRI : "KAR ETTİK DİYE ÖVÜNÜYORLAR"

Bankalara da çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  "Bankalar karlarıyla övünüyor. Kazansınlar ama yapsınlar. Vatandaşın, esnafın, yatırımcının, sanayicinin yanında yer alsınlar" dedi.

GIDA FİYATLARINA ZAMLAR İÇİN TALİMAT

Gıda fiyatları ile ilgili talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Ama öyle ama böyle bu iş bitecek. Fiyatlar böyle yüksek devam etmeyecek. Bunun önüne geçilecek, vatandaş rahat edecek" dedi. Enflasyon ve faizi düşürmenin öncelikli olduğunu belirten Erdoğan, dünyadan örnekler vererek "Neden bizde yüksek? Vatandaşı hem faiz hem enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA