Son Dakika: Döviz ve Altın Fırladı-İşte Fiyatlarda En Son Durum

Son dakika haberi: Piyasalardan edinilen son dakika bilgilerine göre döviz kurları ile altın fiyatları yine yükselişe geçti. İşte son durum.

Son Dakika: Döviz ve Altın Fırladı-İşte Fiyatlarda En Son Durum

Dolar kuru önceki günden bu yana sürekli olarak yükselmeye başladı.

Rahip Brunson 'un serbest bırakılmaması sonrası Türkiye ile ABD ilişkileri gerildi ve ekonomik yaptırımlar art arda geldi. Yaptırımlar sonrası döviz kurları ciddi bir yükseiş içine girdi. Bayramdan önce 7 TL seviyesini geçtikten sonra düşüşe geçen ve 5,75 TL seviyesine kadar gelen dolar kuru, tatilin hemen ardından yine yükselişe geçti ve 7 TL sınırına dayandı. 

Piyasalardan edinilen son dakika bilgilerine göre dolar 6,71 TL seviyesine geldi. Euro kuru ise 7,86 TL seviyesine kadar yükseldi. Altının gram fiyatı ise 258 TL seviyesine yükseldi.

Altın fiyatları

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan az önce Netspor ekonomik durum ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Şimdi ekonomi üzerinden bizi sıkıştırmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin ekonomide çözmesi gereken yapısal sorunları elbette mevcuttur. Biz bunları zaten biliyor ve çözümü için çalışıyoruz. İnşallah biz bu dalgayı da atlatacağız. Alt yapımız, bunu atlatmaya zaten inanıyorum ki kabiliyetlidir o gücü de vardır."

ENFLASYON BEKLENTİSİ AÇIKLANDI

15 ekonomistin katıldığı bir ankette Ağustos ayı enflasyon beklentisi açıklandı. 3 Eylül günü açıklanacak olan enflasyon verileri için gerçekleştirilen ankete göre enflasyonun yüzde 2,15 oranında yükseliş göstermesi bekleniyor. Yapılan açıklamada enflasyon beklentisinin en az 1,13, en yüksek ise 2,75 oranında olması bekleniyor. 

Ekonomistlerin 2018 sonu enflasyon beklentisinin ortalaması ise yüzde 17,95 olarak belirlendi.

Kamubulteni.com  | Ankara