Son Dakika: Dolar ve Gram Altın Yükselişe Geçti

Son dakika haberi: Dolar ve altın fiyatlarında yükseliş yaşandı. Sabah saatlerinde piyasaların açılması ile birlikte dolar kuru ve gram altın yeniden yükselişe geçti.

Son Dakika: Dolar ve Gram Altın Yükselişe Geçti

Son dakika : Dolar ve altın yükselişe devam ediyor.

Son günlerde yine dalgalı seyreden piyasalar, S400 tartışmalarının devam etmesi sonucu durulmuyor. Hafta başında 6.00 TL sınırına kadar dayanan dolar kuru, tartışmaların büyümesi, ABD ile Çin arasında devam eden ekonomik savaş ve tekrarlanacak İstanbul seçimleri öncesi gerilen siyasi ortam nedeniyle yeniden artışa geçti. 

Önceki gün sabah saatlerinde 6.05 TL seviyesinde seyreden dolar kuru, günü 6.08 TL seviyesinden kapatmıştı. 23 Mayıs 2019 gününe ise dolar kuru yükselişle başladı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 6.13 TL seviyesine kadar geldi. 

İşte dolar kurundaki değişim grafiği >>

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 30 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde yaptığı ve faiz oranlarını sabit tuttuğu toplantının dün yayınlanan tutanaklarında, mevcut durumda yüzde 2.25 ile yüzde 2.5 aralığında bulunan politika faizini artırma ya da düşürmeye gerek olmamasıyla "Üyeler sabırlı yaklaşımın bir süre daha uygun kalabileceğini gözlemledi" denildi.

EURO DA YÜKSELİŞE GEÇTİ

Dolar kuruna paralel olarak euro kuru da yükselişe geçti. Önceki gün 6,80 TL seviyesinde olan euro kuru, bugüne yükselişle başladı ve 6,85 TL 'ye kadar geldi. İşte euro kurundaki değişim grafiği >>

ALTIN FİYATLARI

Dövizin yanı sıra altın da son günlerde yeniden yükselişe geçti. Kapalı çarşıdan alınan son dakika bilgilerine göre haftaya düşüşle başlayan ve 246 TL seviyesine kadar gerileyen gram altın , önceki günden itibaren başlayan yükselişini sürdürüyor. Önceki gün 249 TL seviyesine gelen gram altın , bugün sabah saatlerindeki yükselişle birlikte 251 TL 'ye geldi. 

Gram altın 251 TL seviyesinde seyrederken altının ons fiyatı da 1.274,63 TL seviyesinde seyrediyor.  Çeyrek altın 396 TL 'den alınıp 405 TL 'ye satışa sunuluyor. 

Yatırım Finansman Menkul Değerler Yatırım Danışmanlığı Yönetmen Yardımcısı Vahap Taştan, altın ile ilgili geçtiğimiz haftalarda yayımladığı tahmininde, son dönemde ons altındaki zayıf duruşa karşın, dolar kurunun değer kazanmasının gram altın fiyatının yukarı trendini korumasına neden olduğunu kaydetti.

Önümüzdeki dönem dolar kurunun yönünün gram altın üzerinde belirleyici olacağını ifade eden Taştan şunları kaydetti:

"Gram altında takip ettiğimiz 245-247 lira direncini bu çerçevede önemli görmekle birlikte piyasa buraları bir süre dinlenme alanı olarak görecektir. Buna karşın gram altının 245 TL'nin üzerine yerleşmesi durumunda yukarı hareketin 265 TL direncine doğru devamını bekleyebiliriz. Olası bir geri çekilmede ise 240,5 ve 235 TL ana destekler olarak öne çıkmakta."

İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Eda Karadağ, Mayıs ayı başında yaptığı değerlendirmede , dolar kurunun 5,90 lira üzerindeki ısrarı ve Türkiye'ye yönelik risk algısının sürmesinin, gram altının geri çekilmesini sınırladığını belirterek, "Diğer yandan, ons altının 1.270 dolar çevresinde zayıf bir görünüm içerisinde işlem görmesi aslında gram altın fiyatının 245 TL'nin altına doğru hareketine neden oldu. Ancak bundan sonraki süreçte dolar kurunun hareketi önemli olacaktır. Özellikle dolar kurunda 5.70 lira seviyesine doğru bir hareket görülmediği sürece gram altında da 240 lira seviyesinin üzerindeki seyrin korunmasını bekleyebilirim" değerlendirmesini yaptı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA