Son Dakika: Dolar ve Altın Yükselişe Geçti (Güncel Fiyatlar ve Tahmin)

Son dakika haberi: Dolar kuru , günü yükselişle kapatırken altın fiyatları da gündüz yaşanan düşüşü telafi etti ve yeniden yükselişe geçti.

Son Dakika: Dolar ve Altın Yükselişe Geçti (Güncel Fiyatlar ve Tahmin)

Dolar yükseldi , altın fiyatlarında dalgalı seyir devam ediyor.

Corona virüs pandemisi nedeniyle piyasalarda olağanüstü hareketlilikler görülmeye devam ediliyor. ABD başta olmak üzere tüm dünya borsalarında küresel bir düşüş var. Hisseler kısa sürede ciddi değer kaybederken döviz kurları yükselişe geçti. Altın fiyatları ise dalgalı seyrini bugün de sürdürüyor. 

DOLAR YÜKSELDİ

Son günlerdeki yükselişini sürdüren dolar kuru, bu ivmesini bugün de sürdürdü. Sabah saatlerinde 6.48 TL seviyelerinde seyreden dolar kuru, kapanışta yükselmeye devam etti. ABD borsalarının akşam saatlerinde açılmasının ardından dolar kuru 6,55 TL seviyesine kadar yükseldi. 

ALTIN AKŞAM YÜKSELİŞE GEÇTİ

Bir düşen bir yükselen altın fiyatları, bugün de aynı seyrini sürdürdü. Sabah saatlerinde 308 TL 'ye kadar gerileyen gram altın , akşama doğru yükselişe geçti. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altın 313 TL seviyesinde  haftayı kapattı.

Çeyrek altın ise 506 TL 'den alınıp 511 TL 'ye satışa sunuluyor. 

ALTIN TAHMİNİ

Sprott Inc. CEO'su Peter Grosskopf, hazırladığı notta şu ifadeleri kullandı:

"Altın, kriz zamanlarında yapması gerekeni yaptı, likiditeye ihtiyaç duyulduğunda nakit için sigorta görevi gördü," dedi ve "Altın, kaldıraçlı fonlar için oldukça kötü marj oranlarına sahip ve tanımı gereği, kaldıraçın azaltıldığı dönemlerde nakite geçilecek ilk varlık durumunda. Marj baskısı altında olmayan uzun vadeli yatırımcıların bu zamanda altına sahip olmanın ödülünü alacaklarını düşünüyoruz"

Altın genellikle, rekor seviyelere ulaşan dolar ile ters yönde hareket eder. Hükümetler ve merkez bankalarının virüs salgınından kaynaklanan hasarı gidermeye yönelik son çabaları, altının güvenli liman tercihinde yerini dolara bırakması ile birlikte, stres altındaki piyasaları fazla rahatlatmadı.