Son Dakika: Dolar ve Altın Yeniden Yükselmeye Başladı

Son dakika haberi: Dolar ile altın fiyatlarında yeniden yükseliş görülmeye başlandı. İşte piyasalardan alınan son dakika bilgileri.

Son Dakika: Dolar ve Altın Yeniden Yükselmeye Başladı

Son dakika : Dolar ve altın yine yükselmeye başladı.

Piyasalardan son dakika bilgilerine göre dolar kuru ile altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Dolar kuru yeniden 8 lira sınırına dayanırken gram altında sabah saatlerinden bu yana 5 liralık bir artış görüldü. 

DOLARDA SON DURUM

Merkez Bankası'ndaki görev değişiminin ardındna başlayan yükseliş, hafta içinde yerini düşüşe bırakmıştı. Ancak edinilen son dakika bilgilerine göre dün  7.89 TL seviyesine kadar gerileyen dolar kuru bugün yeniden yükselişe geçti ve 7.99 TL'den piyasalarda işlem görüyor.

EURO KURU

Euro'da da dolar ile paralel şekilde yükseliş görüldü. 9,33 'leri gören Euro kuru şu sıralar 9.42 TL'den işlem görüyor.

GRAM ALTIN

Gram altın dün günü 440 TL'den kapatmış ve güne bu seviyeden başlamıştı. Sabah saatlerinden bu yana yükselme eğiliminde olan gram altın 445 TL seviyesini gördü. 

Hazine Bakanı Janet Yellen ile birlikte Senato Bankacılık Komitesi’ne sunum yapan Powell, ABD 10 yıllık Hazine tahviliyle ilgili sorulara ise faizlerdeki yükselişin daha parlak bir ekonomik görünümü yansıttığı ve endişeye gerek olmadığı cevabını vermişti. Bu da tahvil faizlerinde yeniden yükseliş görüleceği beklentisini arttırdı. 

Bu nedenle ons fiyatı düştü. Ancak gram altın yükselişini sürdürdü.