Son Dakika: Dolar Kuru Tahmini Değişti

Son dakika haberi: Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre dolar kuru yükselişe geçmesi sonrası tahminler değişti. İşte Bloomberg'in aktardığı son dakika bilgisine göre döviz kuru tahmini.

Son Dakika: Dolar Kuru Tahmini Değişti

Dolar tahmini değişti.

Son dakika haberi Bloomberg'den geldi. Analist Paul Abelsky tarafından kaleme alınan yazıda dolar kuru tahmininde düzenleme yapıldığı ve tahminin yükseltildiğine yer verildi. 

Bugün yayımlanan haberde Goldman Sachs Group Inc. Türk para birimi için daha derin bir değer kaybı öngördüğünü söyledi. TL 'nin dolar kuru karşısında değer kaybedeceğini ifade eden analist, "Ağustos ayı likiditesi önümüzde, yerel varlıklarda sürekli bir hareket daha riski artıyor" uyarısında bulundu." değerlendirmesinde bulundu.

YÜZDE 4 DEĞER KAYBI

TL 'nin son günlerde değer kaybı yaşadığını ifade eden analistler, yüzde 4 'lük bir değer kaybı yaşandığını söyledi. 

Bloomberg 'de yayımlanan söz konusu haberde Goldman Sachs analistleri daha önce dolar kuru tahminini 7 TL olarak açıklamıştı. Bugün güncellenen verilere göre dolar kuru tahmini kısa vadede  7,50  TL olarak bildirildi. 

Yapılan açıklamada şimdi 7.32 TL seviyesinde olan dolar kurunun 12 ayda 7,75, 8 TL 'ye çıkacağı ve daha sonra 8,25 'e yükseleceği bildirildi

Zach Pandl liderliğindeki Goldman analistleri tarafından yayımlanan raporda

"Kısa vadede, yerel olarak yükselen döviz mevduatları ve kötüleşen enflasyon görünümü, sınırlı rezervler, dış finansman açığı ve bağlayıcı kısıtlamalara karşı devam eden alışılmadık bir politika karışımına sahip bir zemin göz önüne alındığında, USD/TRY'ye yönelik riskler yukarı yönlü olarak çarpıktır."

DÖVİZ KURU

Piyasalardan alınan verilere göre dolar kuru 7,32 TL seviyesinde seyrediyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA