Son Dakika: Dolar ile Gram-Çeyrek Altın Yeniden Yükselişe Geçti-İşte En Son Durum

Son dakika haberi: Piyasalardan alınan bilgilere göre dolar kuru ile altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. İşte dolar tl parametresi ve altın fiyatlarında son durum.

Son Dakika: Dolar ile Gram-Çeyrek Altın Yeniden Yükselişe Geçti-İşte En Son Durum

Son dakika haberi: Dolar kuru ile altın fiyatları yeniden yükselişe geçti.

Piyasalardan son dakika haberleri geldi. Alınan bilgilere göre dolar kuru kritik 5.80 TL seviyesinin üzerine çıktı. Gram altın fiyatı da yeniden yükselişe geçti ve 273 TL seviyesini geride bıreaktı.

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Serbest piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 5.80 'i aştı. Sabah saatlerine 5,75 TL seviyesinden başlayan dolar kuru öğle saatlerinde yükselişe geçti. Yükseliş akşam saatlerinde de devam etti ve dolar kuru 5,81 TL seviyesine kadar çıktı.

Dolar kurunun yanı sıra euro kuru da yükselişe geçti ve 6,43 TL seviyesini gördü.

ALTIN FİYATLARI

Geçtiğimiz hafta 273 TL 'ye kadar çıkan gram altın haftanın son günlerinde düşüşe geçti. 271  TL  ile geçtiğimiz haftayı kapatan gram altın bugün tekrar yükselişe geçti. 

Edinilen bilgilere göre gram altı n273 TL seviyesine çıktı. Çeyrek altın ise 441 TL 'den alınıp 446 TL 'ye satılıyor. 

Bu hafta yatırımcıların dikkati Fed ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) 2020'de daha fazla parasal genişleme olup olmadığı hakkında ipucu verebilecek politika toplantıları olacak. Ayrıca yatırımcılar ABD tarifelerinin devreye gireceği 15 Aralık öncesinde Pekin ve Washington'dan sinyal bekliyorlar.

Goldman Sachs Group Inc. yatırımcıların “korkuya dayalı talep” nedeniyle uzun vadeli tahvil portföylerini altın ile çeşitlendirmeleri gerektiğini belirtti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA