Son Dakika: Dolar, Gram Altın ve Bitcoin'de Hareketlilik Hızlandı

Son dakika haberi: Altın, dolar ve Bitcoin fiyatında yeni haftada hızlı hareketler başladı. Dolar ve altın yükselirken Bitcoin'de ciddi düşüş görüldü.

Son Dakika: Dolar, Gram Altın ve Bitcoin'de Hareketlilik Hızlandı

Dolar ve gram altın yeni haftaya hızlı başladı.

Piyasalar yeni haftaya başladı. Sabah saatlerinde Türkiye ve asya ekonomilerinde işlemlerin başlaması ile birlikte dolar kuru ile altın fiyatlarında yükseliş başladı. ABD'de geçtiğimiz hafta yaşanan olayların ardından düşüşe geçen ve 7.22 liraya kadar gerileyen dolar kuru , olayların sona ermesi, Trump'ın göstericilere karşı tavır alması ve 20 Ocak günü yemin töreni yapılacak olması ile birlikte dolar kurunda toparlanma ve yükseliş görüldü. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru ani bir yükselişle 7.30 liradan 7.49 liraya kadar çıktı. Daha sonra bir miktar düşen dolar kuru şu sıralar 7,46 lira seviyesinde işlem görüyor.  İşte dolar kurunda yaşanan ani yükselişin grafiği:

GRAM ALTIN

Dolar kurunun yükselişe geçmesi ile birlikte gram altında da yükseliş başladı. Geçen haftayı 437 liradan kapatan gram altın, sabah saatlerinde bir miktar düştü ve saat gece 4,31'de 431 lira seviyesine kadar gerileyerek son 5 ayın en düşük seviyesine kadar geldi. Daha sonra dolarda başlayan yükselişe paralel olarak gram altın 442 liraya kadar geldi.

Grafik altin .in'den alınmıştır.

Çeyrek altın 718 liradan işlem görüyor.

Cumhuriyet altını 2 bin 865 liradan işlem görüyor. 22 ayar bilezik gramı ise 412 lira.

Oversea-Chinese Banking Ekonomisti Howie Lee, Enflasyonun artacağına dair beklentiler ve yükselen tahvil faizleri altını şu an iki farklı yöne çekiyor fakat tahvil faizlerinin yükselişi şu an daha fazla etkiye sahip. Altın şimdilik farklı eğilimler gösterebilir fakat yılın geri kalanında artan enflasyon beklentileriyle altın fiyatları yükselebilir." dedi.

BİTCOİN DÜŞTÜ

Geçtiğimiz gün 305 bin lira seviyesine kadar yükselerek tüm zamanların rekorunu kıran Bitcoin'de düşüş başladı. Gelen son bilgilere göre 1 Bitcoin 253 bin liraya kadar geriledi. Dolar karşılığı ise 34.304,40 oldu.  

11 Aralık günü 141 bin lira olan Bitcoin'de 1 aylık değişim şu şekilde: