Son Dakika: Dolar, Euro Kuru ve Gram Çeyrek Altın Fiyatları Sert Düştü (Neden Düşüyor?)

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın borsa, dolar euro açıklamasının ardından piyasalarda hareketlilik başladı. Dolar, Euro , gram ve çeyrek altında sert düşüşler başladı.

Son Dakika: Dolar, Euro Kuru ve Gram Çeyrek Altın Fiyatları Sert Düştü (Neden Düşüyor?)

Son dakika haberi: Erdoğan'ın dolar açıklaması sonrası dolar ve altın sert düştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda en önemli gündem maddelerinden biri ekonomiydi. Erdoğan, vatandaşlara seslenerek TL'de kalınmasını istedi. Bu açıklama sonrası dolar ile altın fiyatları sert düştü. 

BERAT ALBAYRAK AÇIKLAMASI

Kendisi, sağlık sorunları sebebiyle vazifesinden affını istedi. Biz de bu talebi kabul ederek, Hazine ve Maliye Bakanı olarak yerine Lütfi Elvan arkadaşımızı atamış olduk. Yeni Hazine ve Maliye Bakanımıza görevinde başarılar diliyorum. Rabbim mahcup etmesin. Merkez Bankası'nda da bir görev değişiklik yaptık. Yeni Merkez Bankası Başkanımıza da başarılar diliyorum.

Kabine değişikliği spekülasyonları da masa başında uydurulan haberler. Bizim medyanın işi gücü yok. Siz yazacaksınız, TV'lerde konuşacaksınız ben bunlarla mı amel edeceğim. Biz buralara bu kalemlerle gelmedik. Biz kalemşörlerle savaşa savaşa bu maka geldik. Gerektiğinde bu değişikliği hayata geçirecek olan da cumhurbaşkanıdır. Harekete geçmek için şuraya veya buraya değil, millete bakarız, millet ne diyor. Milletimizden işaret aldığımızda tereddüt etmeden gereğini yaparız."

KUR VE BORSA AÇIKLAMASI

"Vatandaşlarımın Türk Lirası kullanmasını istiyorum. Biz kendi paramıza sahip çıkmazsak paramız güçlenmez. Yatırım yapıldığında en yüksek ve güvenlli kaznacın sağlanacağı ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini göstereceğiz. Ekonomi yönetimimiz yerli ve diğer yatırımcılarla bir arada olacak. "

Faiz sebep, enflasyon neticedir. Faizin en azından enflasyon seviyesinde olması gerekir. İnşallah buradaki engeli aşarak enflasyonu daha da aşağı çekeceğiz. Bunun için en kısa sürede enflasyonu tek rakamlara düşürme hedefindeyiz. Vatandaşın satın alma gücünü korumamız gerekir. Fiyat istikrarını belirlemek, hayata geçirmek , ülkemizde merkez bankasının görevidir. Bakanımızn ve merkez bankasının yeni başkanının çalışmalarını temel yaklaşımlarımızla önemli seviyelere getireceğine inanıyoruz. 

Yeni Merkez Bankası Başkanımızın , ardındna da Haizne ve Maliye Bakanımızın göreve başlaması... Cuma günü 8.52 olan dolar kuru 8.09'a geriledi. Türkiye'nin risk durumu 450 baz puana geriledi. 5 yıl vcadeli tahvil faizi 104 baz puan düştü ve 12.80 seviyesinde işlem görmeye başladı. Uluslararası yatırımcıların ülkemiz varlıklarına 2.7 milyar dolarlık talebi gerçekleşti. Cuma gününe göre boırsadaki değer ytükselişi yüzde 5'i geçti. Atacağımız her adımla bu olumlu tablo iyiye gidecektir."

“Ekonomimizi büyütecek, istihdamı artıracak, milletimizin refahını yükselteceğiz. Ekonomisi güçlü olmayan bir ülkenin diğer alanlardaki kazanımlarını koruyamacağının bilinciyle, yeni bir istikrar, büyüme ve istihdam odaklı seferberlik başlatıyoruz.”

DOLAR SERT DÜŞTÜ

Piyasalardan gelen son dakika bilgilerine göre dolar kuru 7.89 TL'ye kadar geriledi. 

,EURO

Euro kuru da hızlı bir düşüş gösterdi. Alınan son bilgilere göre Euro kuru 9,29 TL'ye geldi.

GRAM ALTIN

Gram altında da sert düşüş görüldü. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram 476 TL'de.

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın fiyatında da hızlı bir düşüş görüldü. Çeyrek 784 TL 'ye geriledi.