SON DAKİKA... Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuşuyor!

SON DAKİKA! CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞUYOR

SON DAKİKA... Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuşuyor!

TÜM TÜRKİYE'DE TOPLU TAŞIMADA AYAKTA YOLCU ALIMI KISITLANACAK

Vatandaşlarımızdan temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı bir şekilde uymalarını bekliyoruz. Her ilimizde ihtiyaçlara göre ilave tedbirler alıyoruz. Kafe ve Restoranlar çok daha sıkı denetlenecek. Toplu taşımada tüm illerimizde ayakta yolcu alınmasına izin verilmeyecek. Riskli illerde il hıfzıssıhha kurulu kararlarıyla kapasite kısıtlamasına gidilebilecektir. Esnek ve kademeli mesai usullerinin yaygın şekilde tatbiki sağlanacaktır. Bilindiği gibi Sağlık Bakanımız, salgının seyriyle ilgili her hafta bilgilendirme yapıyor.

BU SÜRECİN BAŞARISI VATANDAŞLARIN DESTEĞİNE BAĞLI

Günlük vaka, vefat, yoğun bakım istatistikleri de her akşam yayınlanıyor. Bu sürecin başarısı, vatandaşlarımızın vereceği desteğe bağlıdır. Koronavirüs henüz tam olarak çözülememiş, etkin tedavisi bulunamamış bir hastalıktır. Her bireyin kendi tedbirini kendisinin almasını zorunlu kılıyor. Mart ayından sonra açtığımız çok sayıda hastaneyle imkanlarımızı genişlettik. 

SONBAHARILA BİRLİKTE SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİP TEHLİKESİ

Sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte soğuk algınlığı ve grip gibi mevsim hastalıklarının yükü üzerimize binmeden günlük vaka sayısını 100'ün altına vefat sayısını sıfıra indirmeliyiz.  Önemli olan ülke ve millet olarak salgından korunma yöntemini en ideal düzeyde uygulamamızdır. Tedbiri hakkıyla aldıktan sonra takdiri rabbimize bırakacağız. Salgında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü salgından, hastalıktan muhafaza eylesin.

Fesih kısıtlaması ve nakdi ücret desteğinin süresini 2 ay daha uzattık. Kısa çalışma ödeneğini vermeye 31 Ekim'e kadar devam edeceğiz.

Normal çalışma düzenine geçen işverenlerimize de 3 aya kadar asgari ücret üzerinden sigorta prim desteği vererek, faaliyetlerini sürdürmeye teşvik ediyoruz.

Devletimizin hastalıkta da sağlıkta da her zaman vatandaşımızın yanında olduğunu gösterdiğimizi düşünüyorum.

Yılın ikinci çeyreğinde beklendiği gibi bir küçülme yaşamış olsak da, gelişmiş ülkeler dahil dünyada bir çok ülkeden daha iyi olduğumuz bir gerçektir. Tüm veriler, üçüncü çeyrekte güçlü bir toparlanma yaşayacağımızı işaret ediyor.

Okulların Açılışı  

Okullar velilerin tercihine göre açılacak. Ailelerin tercihine göre okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinden başlayarak okullarımızı açıyoruz. Yeni dönemde yüz yüze ve uzaktan eğitim bir arada gerçekleşecek.

DETAYLAR GELİYOR