Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Temel İhtiyaç Kredisi Açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan temel ihtiyaç kredisi hakkında açıklama gelirken , ucuza kredi verileceği bilgisi geldi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Temel İhtiyaç Kredisi Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan temel ihtiyaç kredisi açıklaması.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında, pandemi döneminde vatandaşlara verilen temel ihtiyaç kredileri ile diğer desteklere değindi. Geçen sene verilen temel ihtiyaç kredidsinde destek miktarının 44.3 milyar liraya çıktığını söyledi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI

Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi döneminde yapılan hizmetleri, sağlanan destekleri şu şekilde paylaştı:

ÖNEMLİ TALEP

Geçen sene temel ihtiyaç kredisi çeken binlrece kişinin borçları takibe düştü. Pandeminin devam etmesi nedeniyle zor günler geçiren ve kredi tkasidini ödeyemeyen vatandaşlar , icraya düşen borçlar ve geri ödemeler konusunda düzenleme bekliyor. 

UCUZ KREDİ AÇIKLAMASI GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın yeni destek paketini açıklayacak. Kulislerden gelen son dakika bilgilerine göre İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıklamasının ardından gözler reformun ikinci ayağı olan Ekonomi Reform Paketine çevrildi. 

Makroekonomik istikrar politikaları ve yapısal politikaları içeren ekonomik pakette bütçede var olan bütün kalemlerin daha sıkı denetiminin yer alacağı düzenlemeler içerecek.

Söz konusu paketin yarın açıklanacağına yer verilirken pakette önemli konuların yer alacağı bildirildi. Ekonomi paketinde, belediye iştirakleri ve bütçe genel denetimi dışındaki kurumların harcamalarıyla ilgili de başlıklar da bulunuyor. Ayrıca yatırımcılara vergi indirimleri, bedelsiz arsa temini, ucuz kredi gibi olanakların sunulacak.

Söz konusu paketin detayları 12 Mart 2021'de açıklanacak. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.