Son Dakika: Çeyrek ve Cumhuriyet Altını Fiyatı Sert Yükseldi

Son dakika haberi: Gram ile çeyrek altın fiyatlarında hareketlilik yaşandı. Gram altın 300 TL seviyesini aşarken çeyrek altın 500 TL sınırına kadar dayandı. Cumhuriyet altını ise 2 bin TL 'yi geçti. İşte piyasalarda son durum ve güncel döviz kuru ile altın fiyatları.

Son Dakika: Çeyrek ve Cumhuriyet Altını Fiyatı Sert Yükseldi

Son dakika : Çeyrek altın sert yükseldi.

Fed 'in önceki akşam aldığı faiz kararı , Türkiye piyasalarında bugün sabah saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru , kritik 6 TL sınırına dayanırken gram altın 300 TL seviyesini aştı.

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Önceki gün 5,94 TL ile güne başlayan dolar kuru, öğle saatlerine kadar bu seviyede işlem görmüştü. Fed 'in faiz kararı öncesi yükselişe geçen ve 5,96 TL 'yi gören dolar kuru, Fed 'in faiz kararını açıklaması ve politika faizini sabit tutması sonrası değişmedi.

Bugüne de yükselişle başlayan dolar kuru, sabah saatlerinde 5.97 TL 'ye geldi. Akşam saatlerinde yükselişini sürdüren dolar , 5,98 TL 'ye kadar geldi ve 6 TL sınırına yaklaştı.

İşte dolar kurundaki değişim grafiği:

Euro kuru ise 6,59 TL seviyesinde seyrediyor.

ALTIN FİYATLARI

Önceki gün 299 TL 'ye kadar gerileyen gram altın , bugüne yine yükselişle başladı. Sabah saatlerinde yükselişe geçen gram altın , öğleye doğru 304 TL 'yi gördü. Daha sonra bir miktar düşen gram altın , şu sıralar 303 TL seviyesinde işlem görüyor.

İşte gram altındaki değişim grafiği:

ÇEYREK ALTIN 500 TL SINIRINDA

Gram altınla birlikte yükselişe geçen çeyrek altın 500 TL sınırına kadar geldi. Edinilen bilgilere göre çeyrek altın 489 TL 'ye alınıp 494 TL 'ye satışa sunuluyor.

CUMHURİYET ALTINI 2 BİN TL 'Yİ GEÇTİ

Cumhuriyet altını ise 2 bin TL sınırını geçti. 2001 TL 'ye alınan çeyrek altın 2022 TL 'ye satılıyor.

22 ayar bilezik gram fiyatı alışta 277 , satışta 281 TL.

ALTIN TAHMİNİ

Kuyumcu Nasri Amcalar altın fiyatları hakkında geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı ve "300 TL bandını geçmesinin sebebi ABD-İran arasında yaşanan gerginlik. Yaşanan olumsuzlukların ardından ABD'nin uzlaşıya açığız açıklamasıyla altının gramı 15 TL civarında düştü. Şimdi yükselişin temel sebeplerinden bir tanesini İngiltere'nin AB'den çıkışı olarak söyleyebiliriz. İngiltere Kraliçesi çıkışı onayladı. Bu yaşananlar altının ons fiyatını yükseltiyor. Altın için kısa vadede bir şey söylemek zor, uzun vadede kazandırır ve bu yıl içinde 320 TL bandını görebilir. Şu anda gram altın 297 TL civarında, çeyrek altın 480 TL civarında, yarım altın 960 TL civarında ve cumhuriyet altını 2 bin TL civarında seyrediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kuyumcu Mustafa Yalçıntaş ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"ABD ile İran arasında yaşanan gerginlik piyasaları kötü etkiledi ve altını 307 TL'ye kadar çıktı. Olumlu açıklamalar sonrası fiyatlar geriye yaslandı. Şu anda da bir yükseliş bandına girdi, 297 TL civarında, piyasa hareketleri şu anda yukarı yönde. Vatandaşlar bilinçli, altın yukarı çıktığında bekliyorlar. İngiltere'nin AB'den çıkışını İngiltere Kraliçesi'nin onaylaması altında yaklaşık 4-5 TL civarında oynama yaptı. Yatırımcıyla her zaman atının fiyatı ne olursa olsun almalarını öneriyoruz. Çünkü altın bir gördüğünü bir daha unutmaz. Hiçbir dönemde geriye gitmedi."

Peki sizce altın yükselir mi düşer mi? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA