Son Dakika: Çeyrek Altın Fiyatında Tarihi Rekor (Altın Tahminleri)

Piyasalardna alınan son dakika bilgilerine göre çeyrek altın, tarihinin en yüksek seviyesine kadar yükseldi. İşte altın piyasasında son durum ve güncel altın fiyatları , altın tahminleri ve yorumları.

Son Dakika: Çeyrek Altın Fiyatında Tarihi Rekor (Altın Tahminleri)

Çeyrek altın rekor kırdı.

Gün içinde altın fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesini geride bıraktı. Piyasalardan alınan bilgilere göre sabah saatlerinde gram altın 394 TL seviyesine kadar yükseldi. 394.48 ile rekor seviyeye kadar yükselen altın  fiyatları, akşam saatlerinde düşüşe geçti. Öte yandna çeyrek altın , 640 TL seviyesine kadar yükselerek tarihinin en yüksek seviyesini gördü. 

GRAM ALTINDA 5 TL 'LİK DÜŞÜŞ

Alınan son dakika bilgilerine göre gram altında akşam saatlerinde 5 TL 'lik değer kaybı yaşandı ve gram altın 389 TL seviyesine geriledi. İşte yaşanan düşüşün grafiği:

Altının ons fiyatı ise 1770 dolar seviyesinde işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN

Edinilen bilgilere göre çeyrek altın rekor seviyeye geldi. Bir defa dha rekor ıran çeyrek altın 640 TL oldu.

İşte çeyrek altında yaşanan değişimin grafiği:

CUMHURİYET ALTINI

Cumhuriyet altını da rekor kıran bir diğer altın cinsi oldu. 2598 TL 'ye alınan Cumhuriyet altını 2619 TL 'ye satılıyor.

Yarım altın 1269 TL 'ye alınıpo 1279 TL 'ye satılırken 22 ayar bilezik gram alış fiyatı 359.50 TL. Satış 363,50 TL.

ALTIN İÇİN KRİTİK GÜN

Altın yatırımcılarının gözü Çarşamba günü açıklanacak Fed toplantı tutanakları üzerinde. Tutanaklar merkez bankasının getiri eğrisi kontrolünü benimseme konusundaki istekliliğine ışık tutabilir.

Sprott Inc. CEO'su Peter Grosskopf yaptığı açıklamada, “Getiri eğrisi kontrolü faizi ve gelecek tahvil ihraçlarında ABD Hazinesi'nin genel faiz maliyetlerini kontrol etmek ya da etkilemek için uygulanabilir. Açıkların aşırı yükselmesiyle birlikte bu giderek önem kazanıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD Merkez Bankası'nın toplantı tutanaklarının takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.790 doların önemli direnç olarak öne çıktığını, gram altında ise 390-400 lira bandının izleneceğini kaydetti.