Son Dakika: Çeyrek Altın Fırladı

Piyasalardan son dakika bilgileri geldi. Edinilen son dakika haberine göre çeyrek altın , tarihinin en yüksek seviyesine kadar yükseldi. Peki altın fiyatları neden yükseliyor? Altın fiyatları tahmini nedir? İşte çeyrek altın fiyatı.

Son Dakika: Çeyrek Altın Fırladı

Çeyrek altın , tarihinin en yüksek seviyesine fırladı.

Son dönemlerde korona virüs nedeniyle hareketli seyreden piyasalar, hareketliliğini bugün de sürdürdü. Edinilen son dakika bilgilerine göre çeyrek altın , tarihinin en yüksek seviyesine kadar yükseldi.

1 HAFTA İÇİNDEKİ EN HIZLI YÜKSELİŞ

Geçtiğimiz hafta başında gram altın 309 TL seviyesinde işlem görüyordu. Ancak kısa süre içinde altın fiyatları hızlı şekilde yükselişe geçti. Piyasalar , geçen haftayı sert yükselişle kapatmış ve gram altın 338 TL seviyesine kadar yükselmişti. 

Önceki gün 340 TL 'yi gören gram altın , gece yarısı yükselişini sürdürdü ve gece saatlerinde 343 TL ile tarihinin en yüksek seviyesini gördü.

ÇEYREK ALTIN AZ ÖNCE TARİHİN EN YÜKSEK SEVİYESİNİ GÖRDÜ

Daha önce 550 TL 'ye kadar çıkarak rekor kıran çeyrek altın , 566 TL ile az önce tarihinin en yüksek seviyesini gördü. 561 TL 'den alınan çeyrek altın , 566 TL 'den satışa sunuldu.

İşte çeyrek altında son 6 aydaki değişim grafiği:

GRAM ALTIN NE KADAR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 339 TL seviyesinde seyrediyor.

Yatırımcıların piyasalardaki hızlı düşüşten rahatsız olmaları ve ekonomik endişelerin paranın altın destekli Borsa fonlarına yönelmesine neden olması ile birlikte, üst üste altıncı çeyreği de kazançla geçerek 2011'den bu yana en uzun çeyrek dönem yükseliş serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Artan sağlık krizinin dünya piyasalarını sarsması ve bunun sonucu yatırımcıların diğer piyasalardaki kayıplarını kapatmak amacıyla nakit elde etmek için altın satmaları ve bunun yanında fiziki altında tedarik zincirindeki aksaklıkların vadeli piyasalarda altın satıcılarının fiziki altın teslimat taahhütlerini yerine getirememe riskini ortaya çıkarması ile birlikte oldukça volatil bir ay geçirdi. Fiziki piyasadaki bu sıkışmanın gevşemesi ile birlikte, traderların dikkatleri virüsün ekonomik etkilerini gidermek için hazırlanan tedbirlerin etkinliğine çevrildi.

BNP Paribas SA ekonomisti Harry Tchilinguirian ve makro miktarsal ve türev strateji müdürü Michael Sneyd şu açıklamayı yaptı:

"Altın için talebin güçlü kalmasını bekliyoruz, en azından hükümetler ve merkez bankaları tarafından uygulamaya koyulan daha önce görülmemiş büyüklükteki tedbirlerin ardından ekonomik koşullar istikrar kazanana ve görünüm iyileşmeye başlayana kadar" 

Aynı analistler, "Gelecek çeyrekte, ABD ve Avrupa'daki politika yapıcıların 'ne gerekiyorsa yapılır' yaklaşımlarının enflasyon beklentileri için bir taban oluşturmasını ve bunun sonucu fazlerin düşük kalmasını ve yüksek altın fiyatlarını desteklemesini bekliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA