Son Dakika: Çeyrek Alın ve Gram Altın Fiyatları Rekor Kırdı (Altın Yükselir mi -Tahmin)

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında bir rekor daha geldi. Gram altın ile çeyrek altın fiyatları gece yarısından sonra yükselişe geçti. Yükseliş devam ediyor. İşte piyasalarda son durum ve altın fiyatları.

Son Dakika: Çeyrek Alın ve Gram Altın Fiyatları Rekor Kırdı (Altın Yükselir mi -Tahmin)

Son dakika :  Gram ve çeyrek altın yeniden yükselişe geçti.

Piyasaların açıldığı önceki gün dolar kuru ile altın fiyatları düşüşe geçmişti. Düşüş kısa sürdü ve gece yarısından sonra altın fiyatları ile dolar kuru yükselişe geçti. Gram altın bir rekor daha kırarken çeyrek altın da tarihinin en yüksek seviyesine kadar yükseldi. 

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Piyasalarda önceki gün düşüşe geçen dolar kuru gece yarısından sonra yükselişe geçti. 6,03 TL 'ye gerileyen dolar kuru, bugün yükselişe geçti. Gece yarısından sonra yükselen dolar kuru 6,06 TL 'ye kadar geldi. İşte dolar kurunda son saatlerdeki değişim grafiği:

Dolar kuru ile paralel olarak euro kuru da yükselişe geçti. 6,53 TL 'ye gerleyen euro kuru , gece yarısından sonra yükselişe geçti. Edinilen son dakika bilgilerine göre Euro kuru 6.56 TL 'den işlem görüyor. 

GRAM ALTINDA REKOR

Gram altın önceki gün 306 TL 'ye kadar gerilemişti. Düşüş gece yarısına kadar devam etmiş , ancak Asya borsalarının açılması ile birlikte altın fiyatlarında yükseliş  başladı. Gece yarısından sonra başlayan yükseliş şu sıralar devam ediyor. Piyasalardan alınan bilgilere göre gram altın 309 TL 'ye gelerek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. 

İtşe gram altındaki değişim grafiği:

ÇEYREK ALTIN REKOR KIRDI

Geçtiğimiz hafta 500 TL'yi görerek tüm zamanların rekorunu kıran çeyrek altın , gram altının yükselmesi ile birlikte bir rekor daha kırdı. Çeyrek altın 499 liraya alınıp 504 TL 'den satışa sunuluyor.

Çeyrek altın 504 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesine kadar ulaştı. 

ALTIN YÜKSELİR Mİ DÜŞER Mİ?

Gedik Forex

Ons altına yönelik talep coronavirus sebebiyle canlı kalmaya devam ediyor. Şirketlerin üretimlerini durdurması, Çin’in piyasaya para enjekte etmesi, virüse karşı herhangi bir tedavi yöntemi geliştirilememesi ve önümüzdeki belirsizlikler altın talebini canlı tutuyor. Bu sabah 1585$ seviyesinden işlem gören ons altından ziyade ABD tahvil faizleri de güvenli liman talebiyle karşı karşıya. Ancak diğer yandan borsalara da olan iştah devam ettiği için
altında sert yükseliş değil daha stabil hareketler görüyoruz.

İntegral Yatırım

Altın geri çekilmelerde sınırlı kalıyor. Piyasalarda virüs tedirginliği sürdüğü sürece altında bu temkinli seyrin korunmasını bekleyebiliriz. Dün ABD kapalıydı bugün açık olacak ancak önemli bir veri akışı bulunmuyor. Altın için olası haber akışlarına karşı dikkatli olunmasında fayda var.

Teknik Analiz: Ons altın geri çekilmelerde şimdilik sınırlı kalıyor. Özellikle altında ana destek 1555$ seviyesinden geçiyor bu seviyenin altında olmadığı sürece kalıcı bir düşüşten bahsetmek zor olabilir. Ara destek olarak bugün için 1575$-1572$-1568$ seviyeleri takip edilebilir. Yukarıda ise 1592$ ve ardından 1595$ seviyeleri izlenebilir.


Tacirler Yatırım

Dün sabahki bültenimizde, 1585 güçlü direnç seviyesinin yukarı yönlü aşılması durumunda ons altındaki yükselişin yeniden 1600’lü seviyeleri hedef alabileceğini ifade etmiştik. Bugün Asya seansında 1587,46 seviyesine kadar yükselerek 1585 seviyesini aşan ons altın fiyatları, sabah saatlerinde 1586,70 seviyesinden işlem görüyor. Bu noktada altın fiyatlarını yeniden 1600’lü seviyelere ulaşabileceğine yönelik beklentimizi sürdürmekteyiz.
Teknik göstergeler ve kısa vadeli fiyat formasyonları ons altın fiyatlarının kısa vadede 1580 – 1587 seviyeleri arasında dalgalanabileceğini ve ardından önümüzdeki dönemde yükselişini 1600 seviyesine doğru sürdürebileceğini işaret ediyor.

Çin’deki koronavirüs salgınının etkileri ara ara azalıyor ve küresel risk iştahı kısa vadeli iyileşme emareleri gösteriyor olsa da virüsten etkilenen ve ölenlerin sayısının gitgide artıyor olması piyasalardaki endişelerin varlığına korumasına neden oluyor. Bununla birlikte risk algısındaki iyileşmenin uzun soluklu olamadığını görüyoruz. Dolayısı ile Çin’deki salgının piyasalar üzerindeki etkisinin hissedilmeye devam etmesini beklemekteyiz.

Osmanlı Yatırım

1,585.82 seviyesinin üzerinde kaldığı sürece yukarı yönlü ivmelenmeler görebiliriz. Önceki işlem gününde 1,586.55 seviyesinden kapanan ons altın için günlük kazanç %0.35 olarak gerçekleşti. 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde olan ons altın için RSI göstergesi 62.72 seviyesinde iken momentumu 99.85 seviyesinde.

Gün içi aşağı yönlü hareketlerde 1,585.82 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin geçilmesi durumunda 1,584.19, 1,581.84 ve 1,580.21 destekleri önemli hale gelebilir. Olası yükselişlerde ise 1,588.18, 1,589.81 ve 1,592.16 direnç seviyeleri olarak izlenecektir.

Ziraat FX

Risk iştahında belirgin bir bozulma gözlenmemesine karşın değerli maden geçen hafta %0,9 oranında değer kazandı ve haftayı 1.584 seviyesinden kapattı. Koronavirüs ile ilgili risklerin devam etmesi ve ekonomik görünümde aşağı yönlü revizyonlar ile merkez bankalarından piyasa dostu beklentiler değerli madene talep getirmiş gözüküyor. Bugün yine risk iştahında iyimserlik devam ederken, değerli madende geri çekilmeler sınırlı.

Günün geri kalanında, ABD piyasalarının kapalı olması nedeniyle, oynaklık düşük kalabilir ve geri çekilmeler sınırlı kalmaya devam edebilir. Kısmi düşüşün sürmesi durumunda tepki gelebilecek destek 1.575 seviyesinde. Olası yükselişlerde ise 1.586 direnç konumunda.