Son Dakika: Borsa İstanbul'dan Yeni KAP

Son dakika haberi: Borsa İstanbul'da yeni karar alındı. Alınan karara göre açığa satış hamlesinin bugün de geçerli olacağına yer verildi.

Son Dakika: Borsa İstanbul'dan Yeni KAP

Son dakika : Borsa'da açığa satış yasağı bugün de sürecek.

Borsa İstanbul bir KAP yayımladı. Kamuoyu Aydınlatma Platformuna yapılan bildirimde açığa satış işlemi yapılabilen paylarda açığa satışların , açığa satışa konu olacak hissenin , en son gerçekleşen işlem fiyatındna daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirebileceği belirtildi. 

Söz konusu açıklamada , açığa satışa tabi olan sermaye piyasası aracının en sonki fiyatının bir önceki fiyattan yüksek olması druumunda, açığa satış işleminin son gerçekleşen fiyat düzeyinden de yapılabileceği bildirildi. Az önce yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gün içinde sahip olunmadan yapılan ve daha sonra aynı gün içinde yapılan alımlarla kapatılan satışlar da açığa satış kapsamında olduğundan yatırımcılarımız ve yatırım kuruluşlarımız tarafından bu nitelikteki satışlara ilişkin emirlerin de açığa satış seçeneği işaretlenmek suretiyle iletilmesi hususunda gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi önem arz etmektedir."

SPK tarafından verilen karara göre bıst 50 endeksinde yer alan paylarda açığa satış işlemleri yapılabiliyor. Dün yapılan açıklamada ise bu paylarda bir gün boyunca geçerli olacak satış işlemlerinde yukarı adım kuralının uygulanacağına yer verilmişti. 

Son dakika açıklamasında yukarı adım kuralının bugün de uygulanacağına yer verildi.

BIST 100 ENDEKSİ DÜN DE KAYIPLA KAPATTI AMA...

Merkez Bankası Başkanının görevden alınması sonrası sert düşüşe geçen ve Pazartesi günü yüzde 9 düşen BIST 100 endeksinde dün sabah yine ciddi düşüş görüldü. Ancak öğle saatlerinde toparlanma başladı ve BIST 100 endeksi 1376 seviyesinden kapattı.