Son Dakika... Bitcoin Sert Düştü (Neden Düşüyor 2021)

Son dakika haberi: Bitcoin'de dünden bu yana 50 bin liralık sert düşüş görüldü. Peki 1 BTC ne kadar? İşte Bitcoin fiyatında son durum ve düşme nedeni.

Son Dakika... Bitcoin Sert Düştü (Neden Düşüyor 2021)

Son dakika haber: Bitcoin düşüyor İşte nedeni.

Kritpo para birimi Bitcoin'de son günlerde ciddi şekilde yükseliş görüldü. Aralık ayının başında 140 bin lira seviyesinde olan  1 BTC fiyatı, 4 aylık sürede ciddi şekilde bir yükseliş gösterdi ve dün 465 liraya kadar çıkarak tüm zamanların en yükske seviyesini gördü.

Bitcoin'de bu yükselişin mimarı Elon Musk. Space X ve Tesla'nın CEO'su , dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk yaptığı açıklamalarda kripto para birimi Bicoin'e parasını yatırdığını, parasını nakitte tutmak yerine Bitcoin alacağını söylemişti. Bu açıklama sonrası rekor üstüne rekor geldi. Buna ek olarak Diğer ünlü isimlerin de Bitcoin için yaptığı açıklamalar rekorları tazeledi.

Ancak dünden bu yana Bitcoin'de düşüş yaşanıyor. Dün 465 lira seviyesinde olan Bitcoin, şu sıralar 415 bin liraya kadar geriledi ve 50 bin lira değer kaybederek son dönemlerdeki en sert düşüşünü gösterdi. 

Daha sonra bir miktar toparlanan Bitcoin, şu sıralar 425 bin lira seviyesinde.

NEDEN DÜŞÜYOR?

Hindistna'dan Bitcoin ve diğer kripto paraları ilgilendiren adım geldi. Hindistan'da hükümetin kripto paraları yasaklayacağı iddialarının gündeme gelmesi ve bu iddialar sonrası Hindistan'da yuatırımcıların kripto paralardan kaçması Bitcoin'de ciddi düşüşe neden oldu.