Son Dakika: Bankaların EFT ve Havale Ücretlerine Zam

Bankalar, işlem ücretlerinde bazı düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. 2020 yılının TÜFE 'sinin açıklanmasının ardından EFT ve havale ücretlerine gelen zam oranı belli oldu.

Son Dakika: Bankaların EFT ve Havale Ücretlerine Zam

Bir zam da bankalardan geldi.

Bilindiği üzere bankalar , müşterilerin yaptıkları işlemlerden ücret kesiyor. Bu işlemlerin arasında en çok kullanılanlar ise havale ve EFT işlemleri oluyor.

HAVALE NEDİR?

Para havale etmek , aynı bankadaki bir diğer hesaba para gönderme anlamına gelmektedir.

EFT NEDİR?

EFT ise bir bankanın müşterisinin başka bir bankanın hesabına göndereceği paradır. Havale ücretine ek olarak EFT ücreti daha fazladır. 

YÜZDE 14.6 ZAM

ParaMedya 'nın son dakika olarak aktardığı habere göre EFT ve havale ücretlerine  yüzde 14.6 oranında zam yapıldığı bildirildi. Zamlar , geçen seneinin toplam enflasyonuna göre yapıldı. Söz konusu rakamın belli olmasının ardından bazı bankalar EFT ile havale işlem ücretlerinde zam yaparken bazılarının ise önümüzdeki hafta bu zammı uygulayacağı öğrenildi. 

İLK ZAM AÇIKLAMASI GELDİ

Burgan Bank, söz konusu zam haberini verdi ve önceki gün saat 17.00 itibarıyla tüm müşterilerine SMS yolladı ve  söz konusu SMS'te "Degerli musterimiz , 15 Subat 2021 tarihinden itibaren EFT ve Havale ucretlerinde %14.6 oraninda ( 2020 yil sonu TUFE orani ) artis yapilacaktir. Guncel ucretlerimiz icin subelerimiz, www.burgan.com.tr ve 0850 222 8 222 nolu Cagri Merkezimizden bilgi edinebilirsiniz. Saglikli gunler dileriz." ifadelerini kullandı.

DİĞER BANKALAR SIRADA

Edinilen bilgilere göre diğer bankaların da önümüzdeki haftalarda TÜFE oranında zam yapacağı öğrenildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA