Son Dakika: Aşı Açıklaması Sonrası Dolar Kuru ve Altın Fiyatları Sert Düştü

Piyasalardan son dakika bilgileri geldi. Aşı açıklamasının gelmesi sonrası dolar kuru ile altın fiyatlarında hızlı düşüş başladı. İşte piyasalardan alınan son dakika bilgileri ve güncel dolar ve altın fiyatları.

Son Dakika: Aşı Açıklaması Sonrası Dolar Kuru ve Altın Fiyatları Sert Düştü

Aşı açıklaması sonrası dolar ve altında sert düşüş.

ABD 'li Moderna adlı şirket, aşı çalışmaları için sevindiren bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada insanlar üzerinde yapılan aşı denemelerinin ilk sonuçlarının çıktığı ve deneme yapılan insanların koronaya karşı antikor ürettiği bildirildi. 

OCAK AYINDA

Şirketten yapılan açıklamada koronavirüse karşı aşının , çalışmaların böyle sürmesi durumunda Ocak ayında hazır olacağına yer verildi. 

DOLAR SERT DÜŞMEYE BAŞLADI

Korona aşısı için umutlandıran açıklamanın gelmesinin ardından dolar kuru , gelişmekte olan ülkelerin para birimine karşı değer kaybetmeye başladı. Önceki gün 6.90 TL seviyesinde olan dolar kuru düşmeye başladı. 

Edinilen son dakika bilgilerine göre dolar kuru 6,80 TL seviyesine kadar geriledi. İşte dolar kurundaki değişim grafiği:

ALTIN FİYATLARINDA SERT DÜŞÜŞ BAŞLADI

Aşı açıklaması sonrası altın fiyatlarında da düşüş başladı. Dün 390 TL 'ye kadar yükselen gram altın , aşı açıklaması sonrası hızlı şekilde düşüşe geçti. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 379 TL 'ye geriledi. 

İşte gram altında yaşanan düşüş:

ALTIN ONS FİYATI

Altının ons fiyatı ise 1735 dolar seviyesinde.