Son Dakika: Asgari Ücret Zammı İçin Üzen Açıklama

Asgari ücret için son dakika açıklaması geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile bir görüşme yapan Türk İş Genel Başkanı önemli açıklamalarda bulundu.

Son Dakika: Asgari Ücret Zammı İçin Üzen Açıklama

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay 'dan asgari ücret açıklaması.

Her yılın Aralık ayında toplanan ve yeni yılın asgari ücret zammının belirlendiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun daha erken toplanması ve asgari ücretin 2 bin TL olması gerektiğini söyleyen Atalay,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında gerçekleşen görüşmenin ardından hazır bulunan basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulunan Ergün Atalay, 17 Eylül  günü Malatya'da yapılan bir toplantıda asgari ücretin 2 bin TL olması gerektiğini ifade ettiklerini hatırlattı.

Özel sektörde üç, beş firmanın dışında buna uyanın olmadığını belirterek sözlerini sürdüren Türk İş Başkanı Atalay, Türkiye 'de birkaç aydır ekonomik sıkıntıların yaşandığını, bunun da işsiz, asgari ücretli çalışan ve emeklileri ciddi sıkıntı içine soktuğunu söyledi.

BAKAN, İMKANI YOK DEDİ

Ekonomik sıkıntılar ve geçim derdi nedeniyle asgari ücretin Aralık ayında gerçekleşecek görüşmeden önce 2 bin TL olmasını teklif ettiklerini, bu kapsamda da Bakan Selçuk ile bir görüşme yaptıklarını söyleyen  Atalay, Selçuk'un "Hukuken bunu toplama imkanı yok. Hukuken toplasak da bu Ocak ayında yürürlüğe girecek" sözlerini kamuoyuna aktardı..

Atalay, vatandaşların 1600 TL ile geçinemediğini, bu sıkıntının hemen çözülmesi gerektiğini söyledi.

ASGARİ ÜCRET HABERLERİNDEN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara