Son Dakika: Asgari Ücret ve Memur Maaş Zammında Değişiklik

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada enflasyon ile mücadeleye değindi ve kamunun yönlendirdiği, yönettiği fiyat artışlarında artık oluşan enfalsyona göre değil, hedef enflasyona göre yapılacağını söyledi.

Son Dakika: Asgari Ücret ve Memur Maaş Zammında Değişiklik

Asgari ücret ve memur maaş zammında değişiklik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomide reform açıklamasını yaptı. Erdoğan yaptığı açıklamada enflasyonla mücadele meselesine değindi ve kamunun yönlendirdiği ve yönettiği fiyatlardaki artışların oluşan enflasyona göre değil hedef enflasyona göre yapılacğaını söyledi. Erdoğan açıklamasında şunları söyledi:

"Ülkeler bu sene dünya genelinde beklenen kuraklık ve salgın için gıda stoklarını artırma eğiliminde. Bu durum gıdada ön görülebilirliği azaltıyor. Sistemin getirdiği anlık verilerle gıda fiyatları hızlı takip edilecek.

Gıdada kayıp ve israfın azaltılması için harekete geçiyoruz. Ülkemizde 19 milyon ton gıda israf ediliyor. Üretilen sebze ve meyvelerin en az yüzde 25'i israf oluyor. Hizmette israf 4 tonun üzerindedir. Tarlada ve hallerde kalan taze meyve ve sebzeleri piyasalara kazandıracak sistem geliyor. 

Enflasyonla mücadeleye sadece gıdadan bakmıyoruz. Enflasyonda risk oluşturan yapısal şokları değerlendirmek, yönetmek için fiyat istikrarı komitesini tesis ediyoruz. Bakanlıkların yer alacağı komitenin enflasyonla mücadele edeceğine inanıyorum. 

Enflasyonla mücadele kapsamında kamunun yönettiği, yönlendirdiği fiyatlardaki artışlar hedef enflasyona göre olacak. 

Bu açıklamaya bakacak olursak  memur ve asgari ücret maaş zammının hedef enflasyona göre yapılacağı görüldü. Sizce bu şekilde zam doğru mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

ZAMLAR NE ZAMAN?

Asgari ücret zammı Aralık 2021'de , memur maaş zammı ise Ağustos 2021'de belirlenecek. Zam miktarı açıklandığında haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN