Son Dakika Altında Ons Fiyatı Çöktü: Neden Düşüyor?

Altın ons fiyatında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Gelen son bilgilere göre altın ons fiyatı son 4 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi.

Son Dakika Altında Ons Fiyatı Çöktü: Neden Düşüyor?

Altında ons fiyatı çöktü.

Altının ons fiyatı, aşı çalışmalaırnın hızlanması ve olumlu sonuçların art arda gelmesinin ardından hızlı bir düşüşe geçti ve son 4 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. Aşı açıklamasının ardından bugün bir açıklama daha geldi ve Joe Biden'in başkanlığı kesinleşti. Trump, Twitter üzerinden yapıtığı açıklamada seçim yenilgisini kabul etti.

ONS FİYATI NE KADAR OLDU?

Altın ons fiyatında son 4 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. Piyasalardan alınan son verilere göre 1822 dolar seviyesine kadar geriledi. 

Grafiğe baktığımızda son olarak Temmuz ayında 1830 dolar seviyesinde olan ons fiyatı 1822 dolar seviyesine kadar gerileyerek son 4 ayın en düşük seviyesini gördü. 

ONS NEDEN DÜŞÜYOR?

GoldSilver Central Yönetici Direktörü Brian Lan, “AstraZeneca-Oxford aşısına dair haberlerle birlikte birçok yatırımcı altın satıp riskli varlıklara yöneldi. Faiz oranları göz önüne alındığında uzun vadede altının yükselmek için hala şansı var.” dedi.

Altın, aşı gelişmeleri ve Joe Biden’a görev devrinin resmi olarak başlaması sonrasında son dört ayın en düşük seviyesinde seyrediyor.

Genel Servis İdaresi, pazartesi günü Joe Biden’ı başkanlık seçimlerinin galibi olarak tanıdı ve Donald Trump kendi birimleri ve departmanlarına işbirliği yapmaları çağrısında bulundu.