Son Dakika: Altın Fiyatlarında Yön Değişti (Neden Yükseliyor , Düşer mi Tahmini)

Son dakika haberi : Altın fiyatlarında hızlı yükseliş başladı. Sabah saatlerinden bu yana gram ve ons altın yükselişini sürdürürken Fed 'in faiz kararı altında yeni hedef için belirleyici olacak.

Son Dakika: Altın Fiyatlarında Yön Değişti (Neden Yükseliyor , Düşer mi Tahmini)

Son dakika haberi: Altın fiyatları yükselişe geçti.

Piyasalar bugüne hareketli başladı. Önceki gün düşük seviyelerde seyreden gram altın bugün yüselişe geçti. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altın sabah saatlerinden bu yana 6 TL değer kazandı.

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Dolar kurunda geçtiğimiz haftaya göre yükseliş yaşandı. Önceki hafta 6,70 TL seviyesine kadar gerileyen dolar kuru 6,80 TL 'ye geldi.

ONS FİYATI YÜKSELDİ

Altının ons fiyatı önceki gün 1700 doların altındaydı. Bugün sabah saatlerinde  altının ons fiyatı yükselişe geçti. Sabah saatlerinde 1695 dolar seviyesinde olan ons fiyatı şu sıralar 1715 dolar seviyesinde seyrediyor.

İşte bugün altının ons fiyatında yaşanan değişim:

GRAM ALTIN

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın, sabah saatlerinden bu yana 6 TL 'lik değer kazandı ve 375,7 TL seviyesine kadar geldi. 

Gram altında yaşanan yükselişin grafiği şu şekilde:

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın 602 TL 'ye alınıp 607 TL 'ye satılıyor.

Cumhuriyet altını 2461 TL 'ye alınıp 2482 TL 'ye satılıyor.

22 ayar bilezik gram fiyatı 341 TL alış 345 TL satış.

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR? DÜŞER Mİ?

Analistler, küresel bazda merkez bankalarının yeni tip koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini azaltmak amacıyla genişleyici para politikası tutumunu devam ettirmesinin, altının ons fiyatını desteklemeye devam ettiğini söyledi.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.690 doların destek olarak öne çıktığını ifade eden analistler, gram altında ise 365-375 lira bandının izleneceğini bildirdi.

Altın bu yıli merkez bankalarının koronavirüs pandemisinin etkilerini gidermek için faizleri düşürmesi ile birlikte yüzde 12 yükseldi. Fed'in Çarşamba günü sona erecek iki günlük toplantısında, Fed Başkanı Jerome Powell'ın, şu anda fazla bir ihtiyaç olmamasına karşın tüm likidite araçlarını kullanmaya devam etmesi ve faizi sıfır seviyesi yakınında bırakması bekleniyor.

Pepperstone Ltd. araştırma stratejisti Sean Maclean, "Risk iştahı ile birlikte gelen ralliye karşın, altın bu 1,700 dolar seviyesini korumaya hazır görünüyor," dedi ve Bu oldukça güçlü bir teknik seviye ve altın için görünüm yukarı yönlü" değerlendirmesinde bulundu.

Altın Fed faiz kararı öncesi kararsız davranışını sürdürüyor. Bugün akşam saat 21,00 'da açıklanacak Fed faiz kararı , altında yönü belirleyecek.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA