Son Dakika... Altın Fiyatlarında Yeni Rekor (Neden Yükseldiği ve Tahmini Açıklandı)

Son dakika haberi: Piyasalar güne hareketli başladı ve altın fiyatları yükselişe geçti. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre altının ons fiyatı kısa sürede hızlı yükselerek rekor kırdı. Ons fiyatındaki yükselişle birlikte gram altında da yükseliş başladı.

Son Dakika... Altın Fiyatlarında Yeni Rekor (Neden Yükseldiği ve Tahmini Açıklandı)

Son dakika Altın fiyatlarında rekor.

Altın son günlerin en hareketli yatırım araçlarından biri oldu. 1 ay önce 365 TL seviyelerine kadar gerileyen gram altın , kısa sürede yaşanan yükseliş sonrası rekor üstüne rekor kırdı.

ONS FİYATI REKOR KIRDI

Altının ons fiyatı az önce bir rekora imza attı. Edinilen son dakika bilgilerine göre altının ons fiyatı 1822 dolar seviyesine kadar yükseldi ve 8 yılın rekorunu kırdı.

İşte altının ons fiyatında yaşanan yükseliş:

GRAM ALTIN

Önceki gün 399 TL seviyesinde seyreden gram altın bugüne yükselişle başladı. Altının ons fiyatında yaşanan yükselişle bir miktar yükselen gram altın 402 TL 'yi gördü. 

İşte gram altında son saatlerdeki değişimin grafiği:

ÇEYREK-CUMHURİYET ALTINI FİYATI NE KADAR?

Kapalı çarşıda çeyrek altın 645 TL'den alınıp 650 TL 'ye satılıyor.

Cumhuriyet altını 2632 TL'den alınıp 2653 TL 'den satılıyor.

Yarım altın 1286 TL 'den alınıp 1296 TL 'ye satılıyor.

22 ayar bilezik gram fiyatı 364 TL alış 368 TL satış.

ALTIN TAHMİNİ YAYIMLANDI: HER AN REKOR GELEBİLİR

Citigroup Inc. Kuzey Amerika emtia strateji müdürü Aakash Doshi, "Gümüş, pozitif aşı haberlerinden ve zayıf dolar ortamından destek bularak, geniş anlamda reflasyon hikayesi 2021 yılına doğru hız kazanırsa, altına göre daha iyi performans göstermeye hazırlanıyor" dedi.

Citigroup analistlerinin raporunda dolar cinsinden altında olası bir rekorun “sadece an meselesi” olduğu belirtildi

Nominal altın fiyatlarının halihazırda bu yıl diğer her G – 10 ve majör gelişen piyasa parası cinsinden rekor kırdığı belirtilen Citi analistlerinin notunda “Biz altının dolar cinsinden yeni zirveler görmesinin sadece an meselesi olduğuna inanıyoruz.” ifadesi yer aldı.

NEDEN YÜKSELİYOR?

Aralarında Ed Morse'un da bulunduğu Citi analistlerinin üçüncü çeyrek emtia görünümü raporunda  şu ifadelere yer verildi: “Gevşek para politikası, düşük reel faizler, rekor ETF girişleri ve altın varlıklarında alımların artması yükselişi destekleyen unsurlar."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA