Son Dakika: Altın Fiyatları Fırladı

Son dakika haberi: Haftanın ilk işlem gününe piyasalar hareketli başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre altın fiyatlarında tüm zamanların rekoru kırıldı.

Son Dakika: Altın Fiyatları Fırladı

Altın fiyatları fırladı.

Altın fiyatlarında tüm zamanların rekoru kırıldı. Gece yarısı asya piyasalarının açılması ile birlikte altın fiyatları hızlı şekilde yükselmeye başladı.

ONS FİYATI HIZLI YÜKSELDİ

Önceki haftayı 1900 dolar seviyesinden kapatan altının ons fiyatı, bu hafta hızlı bir yükselişle birlikte altının ons fiyatı 1931 dolar seviyesine kadar çıktı. İşte altının ons fiyatındaki değişim:

Gece yarısı 1940 dolar seviyesine kadar çıkan altının ons fiyatı 9 yılın rekorunu kırdı.

GRAM ALTIN

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre altının gram fiyatı 7 TL yükseldi ve 425 TL Seviyesine kadar yükseldi. 

Gece yarısı altının ons fiyatında yaşanan anlık yükselişle gram altın 429 TL seviyesi ile tüm zamanların rekorunu kırdı. 

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Yatırımcılar, altını yükselme nedeni ile ilgili yaptığı açıklamada koronavirüs pandemisinin küresel büyümeyi olumsuz etkilemesi ile birlikte güvenli liman niteliğinden dolayı altına yöneldi. Ancak metali destekleyen faktörlerin listesi uzun; jeopolitik gerilim artıyor, reel faizler sert düştü, dolar zayıflıyor ve tüm dünyada hükümetler ve merkez bankaları ekonomilerini desteklemek için daha önce görülmemiş büyüklükte teşvik paketleri açııklıyor.

MineLife Pty kıdemli kaynak analisti Gavin Wendt şu ifadeleri kullandı:

"Güçlü kazançlar kaçınılmazdı zira Fed'in finans sistemine büyük miktarlı para pompalaması ve zayıf dolar ve negatif reel faizlerin de ek katkı sağlaması ile birlikte altın fiyatlarının rekor seviyelere çıktğı küresel finans krizi sonrası döneme benzer bir ortama girdik."

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın 688 TL 'yi geçti ve tüm zamanların rekorunu kırdı. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA