Son Dakika: Altın Fiyatları Çakıldı (Neden Düşüyor?)

Piyasalar bugünü oldukça hareketli geçirdi. Gündüz saatlerinde 5 TL birden değer kazanan gram altın, öğleden sonra dakikalar içinde 8 TL değer kaybetti ve son 50 günün en düşük seviyesine geriledi.

Son Dakika: Altın Fiyatları Çakıldı (Neden Düşüyor?)

Son dakika : Altın fiyatları çakıldı.

Piyasalarda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre gün içinde 375 TL seviyesine kadar çıkan gram altın, ABD 'de piyasaların açılması ile birlikte çakıldı. Kısa süre içinde gram altın 8 TL değer kazandı ve uzun süre sonra 370 TL seviyesinin altına geriledi.

DOLAR KURU

ABD 'deki olaylar , gösteriler ve gerilim nedeniyle dolar kuru önceki gün bir miktar düşmüştü. 6,81 TL 'den gerileyen dolar dün 6.70 TL 'ye gerilemişti. Bugün yukarı yönlü seyreden dolar kuru 6,75 TL seviyesinden işlem görüyor. 

ALTININ ONS FİYATI DÜŞTÜ

Önceki gün 1720 dolar seviyesinde olan altının ons fiyatı bugün sert düştü. Kritik 1700 dolar seviyesinden düşen altının ons fiyatı 1693 dolar seviyesine geldi. 

GRAM ALTIN NE KADAR?

Ons fiyatının hızlı düşmesi sonucu gram altın da da sret bir düşüş meydana geldi. 

Saat 15.00 'da 375 TL seviyesinde olan gram altın kısa sürede çakıldı ve 367 TL 'ye geriledi. 

ÇEYREK ALTIN

Piyada çeyrek altın 595 TL 'ye alınırken 600 TL 'ye satılıyor.

Cumhuriyet altını alış fiyatı 2440 TL satış 2461 TL.

22 yaar bilezik gram fiyatı alış 338 , satış 341 TL.

ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR?

Analistler altın fiyatları ile ilgili değerlendirme yazısı yayımladı. Yayımlanan görüş yazısında, Amerikada siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından devam eden protestolara karşın dünya genelinde ekonomilerin yeniden açılmasının ortaya çıkardığı iyimserliğin risk algısını azalttığını kaydetti.

Çin'de bugün açıklanan hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin beklentilerden iyi gelmesiyle birlikte görece riskli varlıklara olan talebin arttığını ifade eden analistler, bu gelişmelerle birlikte, güvenli liman varlıklardan olan altının ons fiyatının aşağı yönlü baskılandığını belirtti.