Son Dakika: 3 Milyon Kişiye En Az 1765 TL Verilecek: Ödemeler Başladı (Kısa Çalışma Ödeneği)

Son dakika haberi: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, kısa çalışma ödeneği ödemelerinin başladığını söyledi.

Son Dakika: 3 Milyon Kişiye En Az 1765 TL Verilecek: Ödemeler Başladı (Kısa Çalışma Ödeneği)

Son dakika haberi: 1765 TL ödemeleri başladı.

Kısa Çalışma Ödeneği başvurularının ardından ödemelerin başladığı açıklandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında kısa çalışma ödeneğinin verilmeye başlandığına yer verildi. 

Kısa Çalışma Ödeneği Nedir?

İŞKUR sayfasında yayımlanan duyuruda kısa çalışma ödeneği ile ilgili "Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde" denildi. 

Koronavirüs nedeniyle işyerleri kapatıldı , vatandaşlar ya az çalışmaya başladı ya da dönüşümlü çalışmaya başladı. Bu şekilde çalışan vatandaşlara kısa çalışma ödeneği verilir.

İş ilanları art arda yayımlanıyor. Bilgi alış verişi ve takip için  TIKLA KATIL

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ŞARTLARI

  • İşverenin kısa çalışma talebinin iş müfettişlerince yapılacak inceleme sonucu uygun bulunması,
  • Kısa çalışmaya tabi tutulan işçinin kısa çalışmanın başladığı tarihte çalışma sürelerini ve prim ödeme şartlarını sağlamış olması (Covid-19 etkisiyle yapılan kısa çalışma başvurularında, son 60 gün hizmet akdine tabi olmak kaydıyla son 3 yıl içinde 450 gün prim ödemiş olması),
  • İş müfettişlerince yapılacak inceleme sonucu kısa çalışmaya katılacaklar listesinde işçinin bilgilerinin bulunması,

NE KADAR ÖDENECEK?

Kısa çalışma ödeneği kapsamında vatandaşlara , aldıkları maaşın yüzde 75 'i kadar ödeme yapılır. İŞKUR tarafından yapılan açıklamada asgari ücret alanlara 1765 TL ödeme yapılacağına yer verildi. Maaşa göre yapılacak ödemede tavan fiyat 4414 TL olarak açıklandı.

ÖDEMELER BAŞLADI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı son dakika açıklamasında kısa çalışma ödeneğinin hesaplara yatmaya başladığını söyledi. Bakan Selçuk, ödemelerin önümüzdeki haftaya kadar tamamlanacağını söyledi. 

Bakan Selçuk açıklamasında, “Ödemelere başladık. Paralarını almaya başladılar. Büyük bir çoğunluğu da haftaya tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

ÖDEME NASIL OLACAK?

Ödemeler , İŞKUR 'da güncellenen İBAN numarasına yapılıyor. İŞKUR sayfasında İBAN numaranızı güncelleyin.

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra üst menüde bulunan İBAN güncelleme kısmına tıklayın ve İban bilgilerinizi güncelleyin.

1000 TL VERİLECEK

İhtiyaç sahiplerine 1000 TL korona yardımı yapılıyor. Detaylar için TIKLAYIN