Son Dakika 3 Kuruluştan Altın Tahmini Geldi: Yükselecek mi Düşecek mi?

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. 3 kuruluş tarafından yapılan altın tahmini açıklamasından ikisi yukarı yönlü biri aşağı yönlü.

Son Dakika 3 Kuruluştan Altın Tahmini Geldi: Yükselecek mi Düşecek mi?

Altın fiyatlarında tahminler yayımlandı.

Son günlerin en merak edilen konuları altın fiyatları oldu. Faiz indirimi sonrası düşüşe geçen altın fiyatları, Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alınması ve yerine yeni atama yapılması ile birlikte hızlı şekilde yükselişe geçti ve kısa sürede kritik seviyeleri geride bıraktı.

Merkez Bankası'nda görev değişimi sonrası 467 TL'yi gören gram altın ,daha sonra düşüşe geçti ve 430 liraya kadar geriledi. Ancak dün gram altın yeniden yüskelişe geçti ve saatler içinde ciddi değer kazanarak 451 liraya kadar çıktı. 

ONS FİYATI PARALEL SEYRETTİ

Altında ons fiyatı son dönemlerde 1700 ile 1750 dolar arasında seyrediyor. Uzmanlar, altının ons fiyatında kritik seviyelerin 1765 ve 1780 dolar olduğunu belirtiyor. Bu seviyelerin aşılması durumunda altında ons fiyatının yukarı yönlü devam edeceğine yer verildi. 

KRİTİK TAHMİNLER YAYIMLANDI

Deutsche Bank’taki stratejistleri yayımladığı son tahminlerinde ciddi bir yükseliş beklemediğini söyledi. “Daha güçlü bir ABD Doları ve 2020’deki sert gerileme sonrasında reel getirilerde görülen artış, altından yana esen rüzgarları dindirdi. Azalan bireysel ve spekülatif yatırımcı pozisyonlarının gösterdiği gibi, yatırımcıların altına olan iştahı zayıfladı” diyen bankanın analistleri, yıl sonunda 1500 dolar tahminini verirken Mart 2022 için tahmin ise 1850 dolar.

Uzun vadede altın için iyimserliğini koruyan uzmanlara göre enflasyonist ortam sarı metal için pozitif görünüyor. 

EZBER BOZAN TAHMİN: CİDDİ YÜKSELECEK

Değerli metal analiz ve işlem şirketi Degussa tarafından yayımlanan raporda ise altın fiyatlarınd sürpriz tahmine yer verildi. Yıl içinde altının 2200 dolar seviyesini test edeceğini belirten uzmanlar, yıl sonu için fiyat tahminini 2046 dolar olarak açıkladı.

ANZ’nin stratejistleri, altında yükseliş için elverişli bir ortam oluşacağını savunuyor. ytd.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA