Son Dakika: 24 Ayar Gram Altın ve Ons Tahmini Geldi: İşte 3 Haftalık Tahmin

Altının ons ve gram fiyatı ile ilgili yeni açıklama geldi. Fed ve TCMB'nin faiz kararına saatler kala yapılan tahmin yazımızda.

Son Dakika: 24 Ayar Gram Altın ve Ons Tahmini Geldi: İşte 3 Haftalık Tahmin

Altın fiyatlarında yön nereye doğru? Kritik tahmin açıklandı.

Merkez Bankalarının faiz kararına kısa süre kala altın fiyatları ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Hürriyet Gazetesi'ndne Zeynep Aktaş bugün kaleme aldığı yazısında altın fiyatlarında önümüzdeki 3 haftalık süreçte altının takip edeceği aralıkları değerlendirdi. 

FED ÇARŞAMBA

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Fed, Çarşamba akşamı saat 21.00 'da faiz kararını açıklayaca.

TCMB PERŞEMBE

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ise Perşembe günü saat 14.00 'da faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası'nın faizi artırabileceği belirtiliyor. 

ALTIN FİYATLARI

Faiz kararlarına günler kala altın fiyatlarında yatay seyir devam ediyor. 1690 dolar seviyesine kadar gerileyene altının ons fiyatı, bu seviyeden yapılan alımların ardından 1734 dolara kadar yükseldi. Şu sıralar bu seviyeyi takip eden altının ons fiyatı için 1760 dolar kritik seviye.

Bu seviyeyi aşmadığı taktirde aşağı yönlü seyir olabileceği belirtildi. Gram altında ise 414 lira ile 424 lira arasının 8 ile 20 gün arasında izleneceği , gram altının bu seivyelerde olabileceği aktarıldı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: https://www.milliyet.com.tr/galeri/son-dakika-altin-alacaklar-dikkat-2-gun-kaldi-gram-altin-yukselir-mi-iste-cevabi-6456552/15