Sivil ve Askeri Pilotlar Ne Kadar Maaş Alıyor?

Havacılık sektörünün öncü kişileri pilotlardır. Uçak, helikopter ile F16 gibi hava taşıtlarını kullanan kişilere pilot denir. Pilotlar sivil ve askeri olarak ikiye ayrılmaktadır. Askeri pilotlar orduya bağlı bir şekilde çalışır. Sivil pilotlar ise Türk Hava Yolları başta olmak üzere Pegasus gibi hava yolu şirketlerinde pilot unvanı ile çalışıyorlar. Sivili pilot maaşları çalıştıran firmanın maaş politikası ile yardımcı pilot ve kaptanlık yardımcı kaptanlık rütbelerine göre değişiklik göstermekle beraber ask

Sivil ve Askeri Pilotlar Ne Kadar Maaş Alıyor?

Uzun ve zorlu eğitimler sonrasında pilotlar çeşitli hava taşıtlarını kullanabiliyor. Pilotlar sivil ya da askeri olarak görev yapabilir. Askeri pilotlar, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı bir şekilde çalışırken, sivil pilotları ise Türk Hava Yolları başta olmak üzere Pegasus ile SunExpress gibi hava yolu şirketlerinde görev yapıyor. Yüksek maaş almaları ile dikkat çeken pilotluk mesleği pek çok kişinin Merak ettiği hususları arasında yer alıyor.


2022 Pilot Maaşları Ne Kadar?
Pilot maaşları kişinin çalıştığı kurum ile kıdem ve uçuş saatine göre değişiklik gösterebilmektedir. Sivil havacılıkta çalışan bir pilotun maaşı alıp şirketin ücret politikası ile uçuş saatine göre değişiklik gösterebiliyor. Askeri pilotlarda ise durum sivil havacılıktan çok daha farklıdır. Bunun sebebi ise askeri pilotlar orada da rütbeli askerlerdir. Pilot maaşları 25.000 TL ile 125.000 TL arasında değişiklik gösterebiliyor.


Askeri Pilot Maaşları Ne Kadar?
Ordu emrinde çalışan askeri pilotlar gerek yurt içi gerekse de yurt dışı seferlere çıktıkları zaman değişik maaşlar alabiliyor. Askeri pilotlar rütbeli askerlerdir. Bu sebeple askeri pilot maaşları kişinin rütbesi ile görevlerine göre değişiklik gösteriyor. Askeri pilot maaşları 2022 senesinde 25.000 TL ile 35.000 arasında değişiklik gösterilmektedir.


Sivil Pilotlar Ne Kadar Maaş Alıyor?
Sivil pilotlar ise hava yolu şirketlerinde görev almaktadır. Kargo ve yolcu uçaklarını kullanan bu pilotların aldıkları maaş ise uçuş saati başta olmak üzere uçuş rotaları ile kıdemlerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Çalışılan özel firmaya göre de maaş değişikliği söz konusu oluyor. Sivil pilot maaşlarına baktığımızda 40.000 TL ile 120.000 TL arasında değişiklik gösterdiğini görüyoruz