Sıvı Yağ, Un, Yumurta: Gıda Fiyatlarında İlk İndirim Haberi Geldi

Son dakika haberi: Gıda fiyatlarında son günlerde yaşanan fahiş artışlardan sonra denetimler yapıldı ve ilk indirim haberi geldi.

Sıvı Yağ, Un, Yumurta: Gıda Fiyatlarında İlk İndirim Haberi Geldi

Gıda fiyatlarına indirim açıklaması.

Son günlerde gıda fiyatlarında yaşanan fahiş fiyat artışı vatandaşın cebini yakıyor. Fiyat artışlarının önüne geçilmesi için Gıda Komitesi harekete geçti ve geçtiğimiz hafta birçok işletmeye denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde haksız fiyat artışı yapan 120 firmaya 3 buçuk milyon liradan fazla ceza kesildi. Kesilen cezaların ardından ilk adım geldi ve gıda fiyatlarında yüzde 5 ile 10 arasında indirimler görülmeye başlandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Fiyatlardaki fahiş fiyat sorununu çözeceğiz." açıklaması ve daha ağır cezalar gelecek açıklaması ile fiyatlar bir miktar geriledi.  İndirimlerle ilgili açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşların stok yapmaması gerektiğini, fiyatalrın yakın zamanda düşeceğini söyleyerek, “Cezai müeyyide ağırlaştırılarak devrede kalacak. Vatandaş daha ucuza alacak. Pahalı fiyatlarla evde stok yapmayın.” dedi.

FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK

Fiyatların daha da düşeceğini söyleyerek sözlerini sürdüren Palandöken, “Artık zamanında ve doğru adımlar atılıyor. Cezai müeyyide ağırlaştırılarak devrede kalacak. Tarla ve aracı maliyetlerinin de düşmesiyle istikrar sağlanacak. Böylece vatandaş daha ucuza alacak. Önümüzdeki günlerde talebe göre fiyatların biraz daha düşebileceğini tahmin ediyorum." dedi.

STOK YAPMAYIN UYARISI

Son günlerde fiyatların artması, daha da artar mı endişesini de beraberinde getirdi. Bu nedenle vatandaşlar temel gıda ürünlerini fazlaca alıp evlerinde stoklamaya başladı. Stoklama yapılmaması gerektiğini, fiyatların düşeceğini söyleyen Palandöken, "Halkımızın evde stok yapmasına, paniğe lüzum yok. Arz talep dengesinin ayarlanmasıyla fiyatlar makul seviyeye inecek. Biz de TOBB, MÜSİAD ve TÜSİAD ile sektörel bazda fiyat artışlarının kontrole alınması için etkin çalışma yapacağız. Zamların nereden kaynaklandığını bulacağız. Vatandaşın ezilmesinin önüne geçecek tedbirleri sunacağız.” dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA