Simitler artık dörde bölünüyor

Simit fiyatlarındaki artış, simit satışlarında yeni bir düzenlemeye neden oldu. Türk Standartları Enstitüsü- TSE tarafından, simit satışıyla ilgili hazırlanan taslağa göre simitler artık dört çeşide ayrılacak.

Simitler artık dörde bölünüyor

Herkesin severek tükettiği kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı simitin satış fiyatlarındaki artış sonrası, sevilen bir sokak lezzeti olan ürün için yeni bir düzenlemeye geçildi. TSE tarafından hazırlanan taslağa göre simit, 4 çeşide ayrılacak ve artık simidin belli bir tadı olacak.

Simit standarta bağlandı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından hazırlanan yeni düzenlemeye göre simit standardı, tasarı halinde meslek örgütlerine gönderilerek ürünün belli bir standarttı oluşturuldu. Yapılan yeni düzenleme ile simit; sokak simidi, pastane simidi, dolgulu simit ve hamuru haşlanmış simit olarak dörde ayrılacak. Simit, kendine has tat ve kokuda olacak ve kesinlikle acılaşmış olmayacağı belirti.

Simit satışı için düzenleme
Simidin belirtilen standartları dışında, satışında da bir dizi kurallar getirildi. Belirlenen bu kurallara göre simitler kapalı temiz camekânlar içinde muhafaza edilmek şartı ile fırınlarda ve bayilerde satılacak. Müşteriye kullanılmamış, temiz ambalajlar içerisinde sunulacak. Simidin iyi pişmiş, kabarmış  olmasına dikkat edilecek. Parçalanmış, ezilmiş ve küflenmiş şekilde kesinlikle müşteriye sunulmayacak. Yanık ve hamur olmamasına dikkat edilecek.