Silinecek mi? KYK Borçlarının Faizleri Hakkında Açıklama Geldi

KYK borçları için yapılandırma açıklaması geldi. Yapılan son dakika açıklamasında faizlerin tek ihtimalde silineceğine yer verildi.

Silinecek mi? KYK Borçlarının Faizleri Hakkında Açıklama Geldi

Yapılandırmada faiz açıklaması.

Bugün AK Parti 'den bir son dakika açıklaması geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş yaptığı son dakika açıklamasında vergi, prim ve devlete olan borçlara yapılandırma için kapsamlı bir teklif geleceğini söyledi. Teklif ile ilgili yapılan açıklamada bunun plan bütçe komisyonuna geleceği ve komisyondan geçmesi durumunda meclisteki torba kanuna ekleneceği öğrenildi.  Mehmet Muş, "Komisyon bunu uygun görür, kanun teklifine ekleyip komisyondan geçirirse, vergi yapılandırmasıyla ilgili önerimiz, teklife girmiş olacak." dedi.

KAÇ TAKSİT OLACAK?

Yapılandırılacak borçlar 18 aya bölünecek ve ödemeler 2 ayda bir olacak. Toplamda 36 aylık ödeme dönemi ile ilgili şu açıklama yapıldı:

"Maksimum 18 taksit yapılabiliyor. Taksitler iki ayda bir ödenecek. İlk taksit tarihine kadar peşin ödeme yapılırsa, burada biliyorsunuz ana paranın yanında işleyen faizler var, onlar siliniyor bu vergi borçlarının. Dolayısıyla Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (YÜFE) kullanılıyor. Onun oranı çok daha düşük. Önümüze getiriliyor. İlk taksit içerisinde bu borçlar ödenirse, YÜFE'den çıkan gecikme zammının yüzde 90'ı da silinmiş olacak."

KYK BORÇLARININ FAİZLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Söz konusu yapılandırma kapsamına KYK borçları da dahil edildi. Kredi borcu olan vatandaşlar , 18 ay vadeye kadar borçlarını yapılandırabilecek. 

Ancak tüm borcunu tek taksitte peşin olarak vermek isteyenlerin YÜFE'den çıkan gecikme zamlarının yüzde 90 'ının silineceğine yer verildi. 

Yapılandırma müracaatlarının yıl sonuna kadar gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Muş, borcun tamamının ilk taksitte ödenmesi halinde ana paraya uygulanan YÜFE’den çıkan gecikme zamlarının yüzde 90’ının silineceğini belirtti.

TAKSİTLENDİRENE YOK

Faiz silinmesi meselesi sadece peşin ödeyenlere olacak. Taksitlendirme yapacakların borçları yapılandırılacak.

Sizce faizler herkes için mi silinmeli yoksa sadece peşin ödeyenler için mi? Yorum kısmı aşağıda.

YAPILANDIRMA BAŞVURUSU BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA