Silinecek mi? Berat Albayrak'tan KYK Borçları Açıklaması 2020

KYK borçları ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir açıklama yaptı. Bakan Albayrak , çalışmaların devam ettiğini ve 2020 yılı içinde düzenlemenin hayata geçeceğini söyledi. İşte o açıklama.

Silinecek mi? Berat Albayrak'tan KYK Borçları Açıklaması 2020

KYK borçları ile ilgili açıklama.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir açıklama yaptı. Merakla beklenen KYK borçları ile ilgili konuşan Bakan Albayrak , düzenlemenin 2020 senesinde yürürlüğe gireceğine yer verildi. 

KYK borcu bekleyen kadın erkek adaylar bu sayfada TIKLA KATIL

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Geçtiğimiz ay bir programa katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan , KYK borçları ile ilgili konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada kredi yurtlar kurumundan borç alan gençlere müjdeyi şu sözlerle verdi:

"Değerli arkadaşlar, bu şu anda bizim gündemimizde. Değerlendirmesini bütçe müzakerelerinden sonra masaya yatıracağız. Öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı da tabi inşallah atacağız. Tabi burada özellikle kredi konusundaki derdimiz bizim istiyoruz ki tabi krediyi her müracaat eden alıyor ama daha sonra ödemek üzere alıyor. Burs konusu ödeme sorunu yok. Böyle bir durum var. Bu atılacak adımda tüm borçlu olanların , beklentiniz biliyorum. Borçların silinmesi süreci olacaktır. Burada başka tercih gündeme gelecektir. Kredi olayı ya kalkacak ya sadece burs verme noktasına gidilecektir. Onun çalışması , değerlendirmelerini yapıp ona göre adımları atacağız"

BAKAN ALBAYRAK 'TAN AÇIKLAMA

Bu sözler sonrası konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak , KYK borçları ile ilgili düzenleme için çalışmaların başladığını söyledi. Toplamda 6-7 milyar TL 'lik bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını söyleyen Bakan Albayrak , düzenlemenin 2020 yılı içinde yapılacağını söyledi.

FAİZLER NEDENİYLE ANA PARA...

Bakan Albayrak yaptığı açıklamada, anaparanın faiz nedeniyle sürekli yükseldiğini , her yıl daha da arttığını ve bu nedenle vatandaşların borçlarını ödemekte zorluk çetiğini söyledi. Albayrak açıklamasında, KYK borçları ile ilgili faizlerin yapılandırılması ya da silinmesi, taksit sayısının artırılması seçeneklerinin masada olduğunu söyledi.

Edinilen bilgilere göre KYK borçlarının tamemen silinmesinin masada olmadığı öğrenildi. Peki sizce KYK borçları silinmeli mi? Yoksa sadece faizler mi silinmeli? Bazı gençler ise "Biz ödedik diğer borçlular da ödesin" diyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

KYK ANKETİ

KYK borçları anketine katılmak için TIKLA KATIL

KYK BORCU AÇIKLAMASI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN