Sigortasız Binlerce Kadına Emeklilik Hakkı İçin Kanun Teklifi

Binlerce kadına emeklilik hakkı için son dakika gelişmesi. İki milletvekili tarafından hazırlanan kanun teklifi ile kırsal kesimde yaşayan sigortasız kadınlara emeklilik yolu açılması öngörülüyor.

Sigortasız Binlerce Kadına Emeklilik Hakkı İçin Kanun Teklifi

Son dakika haberi: Kadınlara emeklilik için kanun teklifi.

Kadınların emeklilikleri için TBMM'ye bir kanun teklfii sunuldu. Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal tarafından TBMM'ye sunulan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi 'nde  kendi adına ve hesabına bağımsız çalışan kadınların sigorta prim borçlarının Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca karşılanması ile sigortalı olmayan, kırsal alanda ikamet eden ve 50 yaşını doldurmuş çiftçilik yapan kadınların 7200 gün borçlanarak emekli olmaya hak kazanabilmeleri amaçlandı.

KIRSAL ALANDAKİ KADINLARA EMEKLİLİK HAKKI

Söz konusu kanun teklifi ile kırsal alanda yaşayan, buralarda ikamet eden ve 50 yaşını dolduran , çitçilik ile uğraşan kadınlara emeklilik hakkı verilmesi istendi. 

ŞİMDİ NE OLACAK?

Kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu 'na geldi. Komisyonda görüşülecek kanun teklifi oylanacak. CHP'li Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Burcu Köksal tarafından hazırlanan ve TBMM'ye sunulan knaun teklifi komisyonda oylanacak. Komisyonda kabul edilmesi sonrası teklif Meclis Genel Kurulu 'na gelecek. 

Peki sizce kanun teklifinin kapsamı genişletilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.