Sigorta Girişi Olanların Yakınlarına 800 TL Ödeme: SGK Açıkladı

Sigorta girişi olan vatandaşları ilgilendiren açıklama SGK 'dan geldi. Yapılan açıklamada SSK girişi olan vatandaşların vefat etmesi durumunda yakınlarına 801 TL ödeme yapıldığına yer verildi.

Sigorta Girişi Olanların Yakınlarına 800 TL Ödeme: SGK Açıkladı

SGK 'dan sigorta girişi olanlara 800 TL açıklaması.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada yakını vefat eden vatandaşların yakınlarına cenaze desteği sağlandığını duyurdu. Yapılan açıklamada 801 TL 'lik desteğin kimlere verileceği, başvuru şartlarının ne olduğu ve detaylara yer verildi.

BİR DEFAYA MAHSUS VERİLECEK

SGK tarafından yapılan açıklamada ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara cenaze yardımı yapıldığına yer verildi. Belli bir tutarda yapılacak cenaze ödeneğinde zaman şartı var.

5 YIL ŞARTI VAR

SGK tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada ödemeden faydalanacak vatandaşların 5 yıl içinde başvuru yapması gerektiğine yer verildi. 5 yıllık süre geçmesi durumunda ise vefat eden kişinin yakınlarının haktan vazgeçti olarak kabul edilir ve ödeme 5 yıldan sonra yapılmaz. 

NE KADAR ÖDENECEK?

2019 yılında 716 TL ödeme yapılıyordu. 2020 yılında bu tutar yeniden hesaplandı ve yapılan hesaplama sonrası 2200 yılında bu ödeme tutarı 801 TL 'ye çıkarıldı. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuru için aranan şart SSK girişi olması. Sigorta girişi olan kişinin vefat etmesi durumunda bu kişinin yakınlarına ödeme yapılır.  

KİM BAŞVURU YAPACAK?

SGK 'dan cenaze yardımı almak isteyen vatandaşlar, vefat edenin yakını olacak. Vefat eden sigortalıların yakınları Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine giderek müracaatını yapabilecekler. 

Öncelikli hak sahibi, nikahlı eşi sayılır. Eğer çocukları yoksa annesi ve babasına bu ödeme yapılır. 

Anne, baba, çocuk ve eşinin olmaması durumunda ise talep üzerine kardeşler bu ödemeyi alabilirler. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA