Sigara Zammında Rakamlar Belli Oldu-16 Ağustos 2019 Sigara Fiyatları

Son dakika haberi: Bugünkü Cumhurbaşkanlığı Kararında sigaraya zam gelmişti. ÖTV zammı sonrası detaylar belli oldu ve en ucuz sigara paketinin fiyatı açıklandı. İşte detaylar.

Sigara Zammında Rakamlar Belli Oldu-16 Ağustos 2019 Sigara Fiyatları

Önceki gün sigaraya ÖTV zammı geldi.

Resmi Gazete 'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde sigara ile puroda ÖTV oranında artış yapıldı. Sigaradan alınan maktu vergi miktarında düzenleme yapan Cumhurbaşkanlığı Kararında sigaranın bir dalından alınan asgari maktu vergi tutarının 0,2895 TL seviyesinden 0,3899 TL seviyesine kadar çıkarıldığına yer verildi.

11,60 TL 'NİN ALTINDA SİGARA KALMAYACAK

Resmi Gazete 'deki düzenleme ile yapılan artış ile birlikte paket başına asgari maktu vergi tutarı 7.8 TL seviyesine çıkarıldı.  Bugün yapılan zamla birlikte artık raflarda 11.60 TL 'nin altında sigara kalmayacak.

VERGİ ZAMMI GELDİ

Asgari maktu vergi tutarı, ucuz sigaralardan belli bir tutarın altında vergi alınmasını önlemeyi amaçlamaktadır.  Bugün yürürlüğe giren yeni düzenleme göre  bir paket sigaradan alınan en az vergi 5.80 TL ’lik miktardan 7.80 TL ’ye çıkarıldı. 

EN UCUZ PAKET

Daha önce 8.60 TL’nin altındaki sigaralar, asgari bir vergiyi öderken, artık 11.60 TL ’nin altındaki paketler için aynı vergi ödenecek. Başka bir ifadeyle, yeni vergi düzenlemesiyle birlikte 11.60 TL’nin altında fiyatla sigara satılamayacak.

SON ZAM 3 TL

Geçtiğimiz 2 ve 4 Ağustos günlerinde sigara fiyatlarına zam gelmişti. 3 TL civarında gelen zamla birlikte 12 TL 'ye satılan bir sigaranın paket fiyatı 15 TL 'ye yükseltilirken, 16 TL'ye satılan bir sigara da 18 TL olmuştu.

Sigarada ÖTV artışı yapıldı ancak bu artış fiyatlara henüz yansımadı. 1 Eylül tarihinde her yıl olduğu gibi sigarada ÖTV zammı olacak. Önceki gün yayımlanan rakam yansıtılacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA