Sigara Zammında İlk Açıklama Geldi 2020

Son dakika : Sigaraya ne kadar zam geleceği belli oldu. Önceki gün arttırılan asgari maktu vergisi sonrası en ucuz sigara paket fiyatına 2 TL zam geleceği bildirildi.

Sigara Zammında İlk Açıklama Geldi 2020

Sigara zammı açıklaması geldi: İşte en ucuz sigara fiyatı.

Önceki gün Resmi Gazete 'de bir karar yayımlandı. Bazı Mallarda Özel Tüketim Vergisinin düzenlenmesi kararında , tütün ürünlerinden alınan asgari maktu vergi tutarı arttırıma gidildi. 

Daha önce sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarı 0,3899 TL 'ydi. Resmi Gazete 'nin önceki günkü sayısında yayımlanan kararda bu tutar 0,4569 TL seviyesine çıkarıldı. Yüzde 17.2 'lik zam sonrası bir paket sigaradan alınan vergi 7.79 TL 'den 9.13 TL 'ye çıktı.

MALİYE'YE 1 YILDA 1 MİLYAR DAHA FAZLA VERGİ

Bu vergi artışı sonrası Maliye 'nin 1 yılda 1 milyarlık vergi artışı sağlayacağı açıklandı. 

Habertürk 'ten Rahmi Ak, sigara fiyatları ile ilgili yazdığı haberinde en ucuz sigara paketine ne kadar zam geleceğini yazdı. Buna göre önceki günkü artışla birlikte en düşük fiyat 11.6 TL 'den 13.6 TL 'ye yükselecek ve en ucuz pakete 2 TL 'lik zam gelecek. 

SİGARADAN ALINAN VERGİLER

Tütün ürünlerindne asgari maktu vergisine ek olarak 0.4539 TL 'lik maktu vergi tahsil ediliyor. Asgari maktu ve maktu verginin yanı sıra Katma Değer Vergisi (KDV) 'de alınıyor. KDV ise perakende satış fiyatı üzerinden alındığı için ÖTV toplamının 15.25 ile çarpımı sonucu elde ediliyor ve KDV bu fiyat üzerinden alınıyor. 

Habertürk 'ten Rahmi Ak, bu hesaplamaya göre en ucuz sigara paketine 2 TL zam geleceğini yazdı. 

ZAM NE ZAMAN GELECEK?

Sigara fiyatlarına ne zaman zam geleceği henüz açıklanmadı. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA