Sigara içenlere Kötü Haber! 2020 Yılında Artıyor

2020 Yılı Bütçe tasarısı TBMM'ye gönderilirken, önümüzdeki yıl sigara ve tütün ürünlerinden alınacak vergide artış görülüyor.

Sigara içenlere Kötü Haber! 2020 Yılında Artıyor

Sigara içenlere Kötü Haber! 2020 Yılında Artıyor

2020 Yılı Bütçe tasarısı TBMM'ye gönderilirken, önümüzdeki yıl sigara ve tütün ürünlerinden alınacak vergide artış görülüyor. Yerli sigara üretiminin azalması, yabancı menşeili sigaralara ödenen vergilerin çokluğuna dikkat çeken İYİ Parti konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, konuya ilişkin sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalarda bulundu. 82 milyon vatandaşın üretiminden tüketimine bol bol vergi ödeyeceğini söyleyen Yokuş, iğneden ipliğe kadar her kademede yüksek vergilerin görüleceğini belirtti. Türkiye'de yıllardır yerli sigara üretilmediğini, sigara fabrikalarının özelleştirilerek, tütün ekiminin azaltıldığını söyleyen Konya Milletvekili, "İçilen her sigara paketi dışardan ithal ediliyor ,elbette ki bu ithalat dolayısı ile on milyarlarca dolar dışarıya döviz ödüyoruz ." dedi. 

İthal yoluyla piyasada satılan tütün ürünlerinde bu sene toplanması beklenen verginin 51 milyar lira olduğunu söyleyen Yokuş, 2020 yılında beklenen verginin 65 milyar tl'yi bulacağını söyledi. Konya Milletvekili, "Vergisi bu kadar büyük miktar gelir getiren Sigaranın Yabancıya kazandırdığı parayı hesapladığımızda acı gerçeği görürüz ... Ülkemizin sigara fabrikalarını özelleştirip yerli sigara üretmemesinin bedelinin ne kadar ağır olduğu görülmelidir . Keşke kendi tütünümüzü ve kendi sigaramızı tüketip yabancılara milyarlarca dolar para kazandırmasaydık." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA