Sıfır ve 2. El Araba Fiyatlarında İndirim Müjdesi: Tarih Açıklandı

Sıfır ve İkinci el araba almak isteyen vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Son dönemlerdeki fahiş fiyat artışının ardından indirim haberi geldi. İşte detaylar ve açıklama.

Sıfır ve 2. El Araba Fiyatlarında İndirim Müjdesi: Tarih Açıklandı

Sıfır ve İkinci el arabada indirim tarihi açıklandı.

Sıfır ve İkinci el araç almak isteyen vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın dün PPK toplantısı sonrası yaptığı faiz artırımı açıklamasının ardından gözler piyasaya çevrilmişti. Faiz artırımı sonrası bankaların kredi faiz oranlarında yükseliş görülecek. 

1 HAZİRAN'DAKİ FAİZ İNDİRİMİ ETKİSİ

Merkez Bankası'nın art arda faiz indirimi yapması ile birlikte bankaların konut, taşıt ve ihtiyaç kredi faiz oranları oldukça düştü. Pandemi döneminde ise 1 Haziran'de tarihin en büyük faiz indirimi geldi. Taşıt ve konut kredilerinde faizler 1'in altına indirildi. Faiz indirimi sonrası ikinci el araba ve konut fiyatlarında fahiş fiyat artışları oldu. 

TAŞITTA İNDİRİM AÇIKLAMASI: İŞTE BEKLENEN İNDİRİM MİKTARI

Otomotiv sektörü özelinde değerlendirmelerde bulunan VavaCars CEO'su Lawrence Merritt, faiz artırımı sonrası ikinci el araba piyasasında fiyat indirimi beklendiğini söyledi. Merritt yaptığı son dakika açıklamasında araç fiyatlarında en az yüzde 10 indirim beklendiğini, Sıfır arabada en az yüzde 10 indirim beklendiğini söyleyen Merritt, ikinci el arabada ise yüzde 15'e kadar indirim beklendiğini söyledi. 

Yıl sonuna doğru kampanyalı araç satışlarının da başlayacağını ifade eden Merritt, "Aralık ayında düşük faiz kampanyaları ve fiyat indirimleri yapılacaktır." dedi.

DÖVİZ İLE BİRLİKTE SIFIR ARAÇ FİYATLARINDA DÜŞÜŞ

Dövizin stabil bir görüntü sergilemesini bekleyen VavaCars CEO'su Merritt, döviz kurunda yaşanan düşüş ile birlikte sıfır araba fiyatlarında da indirim olacağını, bunun ikinci el fiyatlarına da etki edeceğini söyleyerek,  "Dövizin düşüşü devam ederse fiyat indirmek yerine distribütör destekli düşük kredi kampanyaları gelecektir. Bu da 2. el piyasasındaki fiyatları yakından ilgilendiren bir durum. Sıfır araç fiyatlarında güncellemeler yapılacaktır. 2.el araç fiyatlarının, sıfır fiyatlarına endeksli olduğunu göz önünde bulundurursak 1 ay içerisinde 2.el fiyatlarına etkileri de görülecektir." ifadelerini kullandı.

İKİNCİ ELDE İTHALAT İZNİ

Sabah Gazetesi, ikinci el araç fiyatlarında piyasa düzenlemesi için ithalata izin verilmesinin gündeme geldiğine yer verildi. Bu iddia bile fiyatlarda bir miktar düşüşe neden oldu. 

Sizce faiz artırımı sonrası araç fiyatları düşer mi? Yorum kısmı aşağıda.