Sıfır otomobilde tamı tamına yüzde 40 indirim var! SUV severler kuyruğa girecek

Sıfır otomobilde yüzde 40 oranında zam uygulanırken iflastan kurtulmak için yöntemler araştırılmaya başlandı. SUV araç severlere iyi haber geldi.

Sıfır otomobilde tamı tamına yüzde 40 indirim var! SUV severler kuyruğa girecek

ABD'li otomobil şirketi Fisker'de işler yolunda gitmezken ABD basınına yansıyan haberler üzerine şirket iflas edilir. İflastan kurtulmaya çalışırken önemli indirimler uygulandı. ABD'li şirketin en büyük indirm, Ocaean'ın Extreme adı verilen en ust düzey versiyonuyla geçerli olacak Fisker yüzde 39'luk indirimle 24,000$ düşürerek 37,499$'a çekecek.
Fisker'in Ocean'ı daha uygun fiyatlı cazip elektrik seçeneği sunulurken konumlandırılması üzerine diğer versiyonlarıyla daha ucuz olunuyor.

HİSSELERDE 2024 YILINDA DÜŞÜŞE GEÇİLDİ
Gelen haberler üzerine hisse fiyatını 1 doların üzerinde tutamadığı için New York Borsası üzerinden çıkarılma riskiyle karşı karşıya olan Fisker, kaynak yaratmaya odaklanmak için Ocean'ın üretimlerinde durdurmalar yaşandı. Fisker'in hisseleri 2024'ün başından bu yana yüzde 80 düşüşe geçildi.

suv araç modeli
BÜYÜME RAKAMLARI YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ
Insider'ın daha önce analiziyle beraber ABD'de elektrikli araç pazarında büyüme beklenirken 2021 yılının sonlanmasıyla halka arz olmasıyla zirveye ulaşan elektrikli araç sektöründe düşüşe geçildi. 150 milyar doların üzerinde piyasa değerine ulaşırken Rivian'ın değeri bugün 10 milyar dolar seviyelerinde yer alınır.
Çinli BYD ile değil, aynı zamanda tüketiciler elektrikli araçlar menzil kaygısıyla uğraşmaya başlanırken ABD'deki satışlarda belirgin artış görülürken hibrit araçlarda rekabet edilmesi gerekir.