SGK’dan Borç Yapılandırma Açıklaması (GSS, İşsizlik Sigortası Primleri, Sigorta Primleri ve Daha Fazlası)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nın resmi hesaplarından borç yapılandırma imkanıyla ilgili bilgilendirme yapıldı.  Sigorta primleri, işsizlik sigortası primleri, genel sağlık sigortası primleri, durdurulan 4B sürelerinin ihyası, idari para cezaları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, iş kazası, meslek hastalığı, malullük ve vazife malullüğü sonucundan doğan rücu alacakları yapılandırılacak.

SGK’dan Borç Yapılandırma Açıklaması (GSS, İşsizlik Sigortası Primleri, Sigorta Primleri ve Daha Fazlası)

SGK BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURULARI 31 AĞUSTOS’A KADAR ALINACAK

SGK’nın resmi hesabından ‘Yapılandırma fırsatı başladı’ ifadeleriyle yayımlanan yazılı açıklamada 2021 Nisan ayı ve daha önceki dönemlere ait borçların yapılandırma kapsamında olduğu, son başvuru tarihinin ise 31 Ağustos olduğu kaydedildi.

BORÇ YAPILANDIRMA KAPSAMI

Yapılandırma kapsamıyla ilgili, “Sigorta primleri, işsizlik sigortası primleri, genel sağlık sigortası primleri, durdurulan 4B sürelerinin ihyası, idari para cezaları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, iş kazası, meslek hastalığı, malullük ve vazife malullüğü sonucundan doğan rücu alacakları yapılandırılıyor” denildi.

YAPILANDIRMA İLE İLGİLİ AYRINTILARA SGK RESMİ SAYFASINDAN ERİŞİLEBİLECEK

Ayrıntılı bilgilendirmeye Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nın resmi internet sayfasından erişim sağlanabilecek.