SGK Açıkladı: GSS Borcu Olanlara İyi Haber

Genel Sağlık Sigortası borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada binlerce vatandaşın GSS borcunun, başvuru yapılması durumunda silineceğine yer verildi.

SGK Açıkladı: GSS Borcu Olanlara İyi Haber

GSS borcu olanlar dikkat: SGK'dan son dakika açıklaması geldi.

Sosyal Güvenlik Kurumu bir açıklamada bulundu ve Genel Sağlık Sigortası borcu olan vatandaşlar için önemli bir uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada GSS borcu olanların borçtan kurtulması için başvuru yapması gerektiğine yer verildi.

GSS NEDİR?

Genel Sağlık Sigortası kısa adı ile GSS kişilerin öncelikle sağlıklarının korunmasını, sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde ise oluşan harcamaların finansmanını sağlayan sigortayı, ifade etmektedir. Hastane, yoğun bakım gibi hizmetlerden bu sigorta dahilinde yararlanabiliyorsunuz. Kısaca GSS, sigortası olmayan vatandaşların ayda belirli bir ücret ödemesi ile sağlık sigortasından faydalanmasıdır. Bir kişi aydan aya GSS prim borcu ödemesi yaparak sağlık hizmetindne faydalanabiliyor. 

18 yaşını geçen ve sigortaso olmayan kişiler otomatik olarak GSS'ye dahil edilir. Eğtim hayatına devam edenler ise ebeveynlerinin sigortalarından faydalanmaya devam eder ve GSS ödemesi yapmaz.

GSS NE KADAR?

2020 yılı için aylık GSS prim ödemesi 88,29 TL'dir.  

BU KAPSAMA GİRENLER DİKKAT: GSS BORÇLARINIZ SİLİNİR

SGK'dan yapılan son dakika açıklamasında GSS borcu olup aşağıdaki kapsama giren vatandaşların gelir testine başvuru yapması durumunda GSS prim borçlarının silineceğine yer verildi. 

  • İşsizler,
  • kaçak sigortalı çalışanlar,
  • hiçbir işte çalışmayanlar,
  • üniversite mezunu işsizler,
  • sigortasız tarım işçileri,
  • ev hizmetlerinde çalışmayanlar
  • hiçbir  sigortalılığı bulunmayıp sağlık harcamalarını kendi cebinden karşılayanlar
  • diğer tüm sosyal güvenliği olmayan vatandaşlar

SGK'ya gelir testi yaptırmak için başvuru yapanların gelir testi sonucuna göre GSS borcu silinir. 

YAPILANDIRMA BAŞVURUSU

Gelir testi sonucu olumsuz olan vatandaşlar ise GSS borçlarını yapılandırarak ödeyebiliyor. İlk taksite tüm borcunu ödeyenlerin yüzde 90 faizi silinecek. İlk iki taksitte tüm borcunu ödeyenlerin ise yüzde 50 faizi silinecek. Yapılandırma başvurusu internet vergi dairesi üzerinden ivd.gib.gov.tr adresi üzerinden alınıyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA