Sendikalardan maaş açıklaması

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ekonomideki çalkantılar sebebiyle yaşanan mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla memura verilecek Temmuz zammına ek olarak fazladan 1 aylık maaş ödemesi daha yapılanması gerektiğini belirtti.

Sendikalardan maaş açıklaması

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından  hükümete seslendi. Ekonomik  zorluklar sebebiyle maaşlardaki düşüklüğe dikkat çeken Yazgan döviz kuru ve enflasyon oranlarındaki artışın toplu sözleşme ile elde edilen kazanımları yok ettiğini belirterek zor durumda olduğunu aktardı.


Yazgan maaşlara değinirken Ocak-Haziran 2022 dönemi maaş artışının yüzde 7,5 olduğunu, 5 aylık süreçte açıklanan enflasyon farkının şimdiden yüzde 26'lar seviyesine çıktığını söyledi.Memurların 1 aylık maaşının ekonomiden dolayı buharlaştığını ve bu şekilde memurun 6 aylık süreçte 1 ay eksik aldığını söyledi. Devam eden Yazgan aylık ve ücretlerde çok hızlı bir gerileme gerçekleştiğini söyledi.
Temmuz ayında yapılacak zammın geçmiş 6 aydaki kayıplarını karşılamayacağını belirten Yusuf Yazgan, "Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için Temmuz zammına ek olarak kamu görevlilerine fazladan 1 aylık maaş ödemesi daha yapılmalıdır" dedi.
Yazgan hükümete seslenerek enflasyonun 90'lı yıllardaki gibi seyrettiğini rakamların çok yüksek olduğunu bu yüzden  enflasyon farkının dikkate alınarak memurlara her ay zam yapılması gerektiğini anlattı.